26 april 2012

Het geheim van de eeuwige jeugd

De 5 Tibetanen voor een energieke start
De 5 Tibetanen vormen een serie oefeningen die bij regelmatige uitvoeren een verjongend effect zouden hebben, maar belangrijker is dat het een positieve uitwerking heeft op de Chakra's, de Nadi's (meridianen) en daarmee onze energie huishouding. Door dagelijkse beoefening van enkele minuten neemt de energie doorstroom toe en daarmee wordt het gehele lichaam vitaler en energieker.
Bijeffecten kunnen zijn:
  • afvallen
  • een beter geheugen krijgen
  • haargroei stimuleren
  • betere spijsvertering
  • je jonger voelen.

Om te beginnen zou je de oefeningen 1-5 keer moeten doen en dit langzaam opvoeren tot je iedere oefening 21 maal kan herhalen. Het beste resultaat krijg je als je de oefeningen iedere dag doet.

Oefening 1

Tibetaner 1Strek de armen zijwaarts, rechtse handpalm naar beneden, linker handpalm naar boven. (geven&ontvangen) Houdt de schouders ontspannen en breng armen en schouders op één lijn. Draai nu op de plaats om je as met de klok mee. Richt je blik op een vast punt zodat je niet duizelig wordt en je evenwicht verliest. Na het draaien, haal je drie keer adem waarbij je bij het inademen de handen boven het hoofd samen brengt, en bij het uitademen de armen zijwaarts laat zakken.
Door het langzaam opbouwen van het aantal draaiingen wordt het evenwichtsorgaan getraind. Bovendien werkt het draaien als een centrifuge op het lichaam en de ingewanden waardoor onzuivere stoffen verdwijnen. (Vooral de lever heeft veel baat bij deze oefening)

Werking:  deze oefening werkt in op het binnenoor, je evenwichtsgevoel en werkt verjongend.

Oefening 2
Ga plat op de vloer liggen met de armen langs je lichaam. Handpalmen naar beneden. Haal adem door je neus en til je hoofd op van de vloer en til tegelijkertijd je benen op terwijl je je knieën gestrekt houdt. Terwijl je uitademt laat je gelijktijdig je hoofd en je benen zakken. Ontspan de spieren even en herhaal de oefening. Herhaal 21 maal. Als je klaar bent haal je drie keer diep adem terwijl je handen op je onderbuik liggen.

Werking: versterkt de buikspieren en masseert de organen. Het versterkt ook het spijsverteringssysteem en de onderrug.

Oefening 3

tibetaner 3
Ga op je knieën zitten, knieën onder de heupen. Terwijl je uitademt buig je je kin naar je borst. Bij het inademen buig je langzaam naar achteren en laat je je hoofd naar achteren zakken. Steun met je handen op je billen of dijen. Herhaal 21 maal. Als je klaar bent met de oefening haal je drie keer diep adem terwijl je zittend op je knieën voorovergebogen zit of op je rug ligt met de handen op de buik.

Werking: Dit is een goede oefening voor het spijsverterings-en voortplantingssysteem. Hiermee zorg je voor strekking van de buik en organen, en wordt constipatie verlicht. De achterwaartse buiging maakt de wervels soepel en stimuleert de zenuwen in de wervelkolom. Door de hals te strekken wordt de schildklier gereguleerd.


Oefening 4

tiebtaner 4Ga zitten met je benen gestrekt voor je, armen langs het lichaam steunen op handpalmen. Adem uit, en buig de kin naar de borst. Adem dan langzaam in en hef je bovenlichaam omhoog en laat je hoofd naar achteren vallen. Hou even de adem in en span de spieren van je lichaam. Adem uit en keer langzaam terug in de beginpositie. Herhaal 21 maal. Na afloop ga je liggen en haal je drie keer diep adem.

Werking: Deze oefening versterkt de wervelkolom en is goed voor zenuw-, spijsverterings- ademhalings-, cardiovasculaire en klierstelsel. Bij vrouwen beïnvloedt de oefening de hormonen en helpt bij een groot aantal gynaecologische aandoeningen.

Oefening 5
tinetaner 5Begin in kruiphouding. Handen onder de schouders, en knieën onder de heupen. Adem in. Til je stuitje op en kom in de omgekeerde V houding terwijl je uitademt. Buig je kin naar je borst. Laat je lichaam naar beneden zakken, krom je rug en buig je hoofd inademend achterover en kijk naar boven. Herhaal 21 maal. Deze houding transformeert de stuitchakra naar de hartchakra.
Ga na afloop liggen en haal drie keer diep adem.

Werking: Deze oefening verlicht rugpijn en houdt de wervelkolom soepel en gezond. Een stijve wervelkolom verstoort de overdracht van zenuwimpulsen van de hersenen naar het lichaam en omgekeerd, dus het achteroverbuigen van de wervelkolom verbetert de bloedsomloop en versterkt de zenuwen.


Oefening 6: de geheime tibetaan

De yoga oefening is op zich al nuttig, maar voor de allerbeste resultaten zijn ze alle 6 nodig. Het effect van de yoga oefening is het grootst als je ze elke dag beoefent. Begin met elke yoga oefening elke dag 3 keer te doen. Elke week doe je er dan 2 bij, totdat je in week 10 elke yoga oefening 21 keer doet. Daarna houd je het aantal op 21.
Als afzonderlijke oefening, wordt deze ook niet 21 keer per dag uitgevoerd, maar slechts op momenten wanneer de omstandigheden juist zijn. De Zesde Tibetaan gaat ervan uit, dat de seksuele energie in het lichaam zodanig is te kanaliseren dat deze uit het Perineum door alle chakra's van het lichaam heen naar boven kan worden gestuwd, waardoor het gehele lichaam aan kracht zou toenemen. De oefening kan daarom ook alleen uitgevoerd worden, wanneer er grote seksuele drang wordt gevoeld in het lichaam. Zonder de seksuele energie heeft deze rite volgens het boek van Kelder geen enkele baat. De seksuele behoefte is daarmee na de uitvoering verdwenen. Het boek geeft daarom ook aan, dat met het geregeld uitvoeren van de rite, men een inperking van het leven zou moeten accepteren.


De filosofie achter de 5 Tibetaanse riten

In feite wordt ons lichaam aangestuurd door een niet stoffelijk intelligentie veld dat zich rond ons lichaam bevindt. In dit intelligentie veld lopen meridianen of wel: niet stoffelijke energie banen. De meridianen kruisen elkaar op verschillende plaatsen en die niet stoffelijke energetische kruispunten noemen we chakra's. Bij mensen die goed gezond zijn de meridianen krachtig en stromen de chakra's goed door. Bij mensen die ziek, overspannen of depressief zijn is dit tegenovergesteld
Vanuit de 7 wervelende energiecentra, de chakra's, worden onze 7 endocriene klieren, de hormoonklieren aangestuurd. Van onder naar boven in het lichaam bevinden zich de volgende 7 hormoonklieren:

1. de voortplantingsorganen (ter hoogte van het geslacht)

2. de pancreas (ter hoogte van de navel)

3. de bijnieren (ter hoogte van het midden van de romp)

4. de zwezerik ook wel de thymusklier (ter hoogte van de borst)

5. de schildklier (ter hoogte van de keel)

6. de pijnappelklier (ter hoogte van het oor)

7. de hypofyse (ter hoogte van het oog)

De energieknopen in de chakra's draaien met grote snelheid. Wanneer alle 7 chakra's op hoge snelheid draaien en in het zelfde tempo draaien, kan de vitale levensenergie, ook wel prana genoemd, in bovenwaartse richting door het hormoon stelsel stromen. Bij gezonde mensen strekken de wervelende energie centra zich uit tot buiten het lichaam. Maar als een van de energieknopen begint te vertragen, wordt het stromen van vitale energie gehinderd en veroudering en slechte gezondheid is dan het gevolg.

Ieder chakra dat op hoge snelheid draait, werkt stimulerend op de bijbehorende hormoonklier. Als alle 7 hormoon klieren goed functioneren, geraken de hormonen in een hoogwaardige balans met elkaar en is vitaliteit en gezondheid het gevolg.

De 5 Tibetaanse riten zorgen ervoor dat de chakra's 21 keer open en dicht gaan. Net zoals je een krakende deur met olie inspuit en hem dan een aantal keren helemaal open en dicht doet om van het gekraak af te komen, zo zorgen de Tibetaanse riten ervoor dat je chakra's steeds weer open en dicht gaan, waardoor de levensenergie versnelt gaat doorstromen.

http://youtu.be/cZLHIY06mqo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten