15 juli 2012

Dragen zonnebril heeft invloed op pijnappelklier

Steeds meer mensen dragen een zonnebril, zelfs als de zon niet fel schijnt, maar ook steeds meer kleine kinderen (kleuters) hebben een zonnebril op. Zonlicht is heel belangrijk, dag licht is zeer belangrijk. De Bron gaf ons emotionele en fysieke gezondheid door ons de pijnappelklier te geven.
De pijnappelklier is een actieve, afscheidende klier. Natuurlijk ongefilterd zonlicht is nodig voor de goede werking van deze klier. Licht komt als bewuste elektromagnetische energie van de zon in ons lichaam via de optische zenuwen van het oog, die op hun beurt direct de pijnappelklier stimuleren. De pijnappelklier zet lichtenergie om in elektrochemische impulsen die direct de hypothalamus voeden.
De hypothalamus is het deel van de hersenen die alle vitale processen van het lichaam beheert, via de onmiddellijke en directe verbindingen naar de hypofyse en het autonome zenuwstelsel. De hypothalamus is gevuld met lichtgevoelige cellen de het elektromagnetische signaal van het licht omzet in neurochemische impulsen, die dan direct worden gebracht naar de hypofyse. De hypofyse op zijn beurt werkt en scheidt hormonen in het lichaam, zodat de homeostase in stand kan worden gehouden. Het is aan te raden alleen een zonnebril te dragen als het echt noodzakelijk is. Ook is het belangrijk de ogen van kleine kinderen niet af te dekken met een zonnebril.
Onze ogen kunnen zich makkelijker aan de zon aanpassen dan wij allemaal denken. Wanneer mensen overdag bij kunstlicht werken, krijgen ze onvoldoende natuurlijk licht binnen.


In het boek Nature's Detox Plan van Roy Mankovitz wordt gesteld dat de keerzijde van het dragen van een zonnebril is dat het interfereert met een deel van het endocriene systeem waarbij de pijnappelklier verstoort wordt. In het boek wordt gezegd dat ze nog niet precies begrijpen hoe de pijnappelklier werkt, maar wat ze wel weten is dat je er niet mee moet knoeien.
In een artikel over Seasonal Affective Disorder werd gezegd: Draag zo weinig mogelijk een zonnebril, want zonnebrillen beperken het licht dat van de ogen naar de pijnappelklier gaat. Brillen en contactlenzen beroven je van energie doordat ze een deel van de ultraviolette stralen blokkeren die door de ogen reizen naar de pijnappelklier, schrijft Patricia McCormac.
De pijnappelklier is ook de schakelaar voor de hypofyse, die het verouderingsproces controleert. Melatonine is het sleutelhormoon dat door de pijnappelklier wordt geproduceerd. Zonlicht verhoogt de productie van melatonine. Doe je (zonne)bril af wanneer je in de zon zit omdat de pijnappelklier wordt gestimuleerd door licht dat via de ogen het lichaam binnenkomt.
Naast dat het dragen van een zonnebril kan zorgen voor wasbeer ogen, heb je je ooit wel eens afgevraagd over de correlatie tussen het dragen van een zonnebril en de hoeveelheid licht die je pijnappelklier bereikt?

Door Suzanne, woensdag 18 april 2012
Bron: http://www.earthwatcher.nl/nieuws/gezondheid/4050-dragen-van-een-zonnebril-heeft-invloed-op-je-pijnappelklier.html
en: http://www.in5d.com/sunglasses-pineal-gland.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten