11 juli 2012

Leven vanuit je hart

 
Hoe doe je dat? Betekent dat, dat je als een blije ezel door het leven waggelt. Dat alles alleen maar mooi en leuk is in het leven? Nou uiteindelijk wel ja, wanneer we allemaal zover zijn dat we vanuit ons hart leven, zal het leven van wonderbaarlijke rust en schoonheid zijn…. Echter daar zijn we nog niet.
Wanneer je ontkent dat we nog in dualiteit leven en één zijde van de munt ontkent er te zijn, dan kun je niet heel worden. De ontkende en onderbewuste schaduw die nog in ons systeem zit, zal dan voortdurend een saboterende factor zijn in het ervaren van geluksbelevening. Leuk of niet, het is werkelijk noodzakelijk rotzooi op te ruimen. Belangrijk dat we oude negatieve gedachtepatronen en overtuigingen ontdekken en daadwerkelijk transformeren, zodat we onze gedachtekracht en hartsintentie kunnen inzetten om te gaan dromen over een betere, rechtvaardiger en liefdevollere wereld is het begin.
Het vervolg is dat we wakker worden en onze dromen gaan uitbeelden, voorleven, zijn, doen. Het verwezenlijken, materialiseren van je dromen. Te stoppen te geloven en aan te nemen dat het niet mogelijk is en te durven om buiten de lijntjes te tekenen en kleuren, omdat je diep in je een weten hebt dat het anders kan en mag.
Ben je bang voor straf of afwijzing, als je het anders gaat doen dan je geleerd is en toch buiten de kaders treedt? Ga dan eens oog in oog staan met je angst. Niet vanuit “kom maar op”, “ik lust je rauw” of “brute kracht”…. Nee, laad je dan op met alle Liefde en Compassie die je in je hebt, vraag alle Lichtwezens en Engelen die er zijn om je daarin te ondersteunen en ga dan oog in oog staan met je angst voor straf of afwijzing.

Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.
Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.
Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.

Voel dat de Liefde en Compassie in jou groter, moediger en krachtiger is dan de angst.
Voel hoe je groter, lichter en krachtiger wordt en moedig genoeg bent om de angst in je armen te sluiten.
Angst kan maar op één manier oplossen en dat is in Liefde en Compassie.
Leven vanuit je hart betekent dat je je durft te laten leiden door je Innerlijk weten en de Hogere expressie van je Zelf. Dat je erop vertrouwt dat hij/zij het ‘beter weet’ wat goed is voor jou, omdat hij/zij meer overzicht heeft in het grotere plaatje en de bestemming van jouw leven.

Leven vanuit je hart is overgave aan je Hogere Zelf en voelen hoe je begeleidt en gedragen wordt en het dus niet alleen hoeft te doen. Integendeel, je beseft hoe je deel uitmaakt van een veel groter geheel, in een nog groter geheel. De dauwdruppel die eenzaam over het raam rolt, is zich mogelijk nog helemaal niet bewust, dat het deel uitmaakt van een groter geheel en ervaart zich als op zichzelf staande, tot de zwaartekracht het doet rollen en het samensmelt met een andere druppel, waarna zij samen uiteindelijk in een plas plonsen, die weer in het riool terecht komt en na een smerige en donkere reis het daglicht weer ziet, meegevoerd door een rivier of een waterleidingsstelsel enzovoort enzovoort. De druppel is zich bewust van zichzelf en van de relatie met de anderen. Wij maken allemaal deel uit van iets groters en worden daarin in eerste instantie begeleidt door de Hogere versie van ons Zelf die weer geleidt wordt door een Hogere versie daarboven.
Om in contact te komen met deze Hogere versie van je Zelf moeten we echter niet omhoog maar naar binnen. Je eigen binnenwereld binnengaan. Het is als het binnengaan van tempel of piramide; misschien eng of spannend, misschien voel je je klein en onwaardig maar iedereen voelt ook de kracht en wijsheid die ervan uitgaat. Niet een kracht of wijsheid buiten jou zelf maar een zaadje dat alles omvat en diep in jouw geworteld en met jou verweven is. Je roots en verbinding met Thuis.
Je bent niet klein, onmachtig en onwetend van oorsprong.
Leven vanuit je hart betekent herverbinden met deze kracht, kennis en wijsheid in je. Om dit te kunnen doen, dien je alle angst die je om het hart geslagen is te transformeren. Het begint dus met de intentie en het verlangen om uit je hart te willen leven en de bereidheid te doen wat daarvoor nodig is. Je Hogere expressie zal je steeds leiden naar zaken die het geheel openen van je hart in de weg staan en je uitnodigen dit aan te gaan en op te ruimen.


Tot op de dag dat je de kern bereikt hebt en je de diamant open kunt leggen. Dat je vrij bent om alle kleuren via de chakra’s en diens bijbehorende aspecten de wereld in te laten stromen, neer te zetten en te verwezenlijken.
Dit kan een lijdensweg zijn maar wel één die eindigt in werkelijk vrijheid en rust. Zoals de bevalling een lijdensweg kan zijn maar resulteert in nieuw leven. Eens je het kind in de armen hebt is de weg erheen snel vergeten…. Tenzij je graag verder lijdt en klaagt en gelooft dat het niet goed is zoals het gaat. Dan begint het hele lijden weer van voren af aan… en wie wil dat nou?
Durf maar oog in oog te gaan staan met je angst, het is niet zo eng als je denkt en het maakt. Laad jezelf op met alle Liefde en Compassie die je in je hebt, vraag alle Lichtwezens en Engelen die er zijn om je daarin te ondersteunen en ga dan oog in oog staan met je angst voor straf of afwijzing. Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.

Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.
Blijf ademen en vertrouwen en geloven dat je het kan.

Voel dat de Liefde en Compassie in jou groter, moediger en krachtiger is dan de angst.
Voel hoe je groter, lichter en krachtiger wordt en moedig genoeg bent om de angst in je armen te sluiten. Angst kan maar op één manier oplossen en dat is in Liefde en Compassie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten