23 augustus 2013

Waterzuivering met edelstenen en Flower of Life.







Je kunt je drinkwater zelf zuiveren en revitaliseren op geheel natuurlijke en energetische wijze en dat is niet eens zo heel veel moeite. Het vraagt wel wat aandacht, maar dat is je gezondheid toch wel waard en dat van andere huisgenoten. Voor mens, dier en plant!



Je hebt hiervoor nodig 3 edelstenen, te weten Bergkristal, Rozenkwarts en Amethyst.
De 'Flower of Life' en een kan. Dit kan een glazen kan zijn, maar mag ook bijvoorbeeld een Brita-kan zijn (zonder filter!), die prima dienst kan doen voor dit doel, waarbij je meteen het voordeel hebt dat je stenen niet mee naar buiten rollen als je gaat schenken.

Met de Bergkristal, Rozenkwarts en Amethyst kun je samen de zogenaamde GOUDEN DRIEHOEK vormen en kan op verschillende manieren gebruikt worden. De driehoek is een krachtig symbool, dat in diverse religies en rituelen een belangrijke rol speelt, denk maar aan de 'heilige drie-eenheid'. We zien dit symbool bijvoorbeeld ook terug in de piramiden. Wat doet die driehoek dan? Ze verbindt drie krachtige energieën, waardoor alle in de buurt aanwezige energie in balans gebracht wordt. In dit geval wordt dit effect gebruikt voor waterzuivering.

Eerst eens even de werking van de 3 edelstenen op een rijtje:





BERGKRISTAL


Spiritueel: Bergkristal bevordert helderheid en neutraliteit en verbetert zo de waarneming en het begrip. Het versterkt het eigen standpunt en helpt ons onszelf te ontwikkelen in overeenstemming met ons innerlijke wezen.

Psychisch: Bergkristal helpt ons onszelf opnieuw bewust te worden van diep verborgen herinneringen. Het helpt problemen op een eenvoudige wijze op te lossen en capaciteiten die we verloren waanden weer nieuw leven in te blazen.

Mentaal: Bergkristal brengt zelfkennis en helpt als fantoomkwarts vermeende geestelijke grenzen te overwinnen.

Fysiek: Bergkristal revitaliseert gevoelloze, dove en verlamde plekken. het brengt de hersenhelften in harmonie, versterkt de zenuwen en stimuleert de klieractiviteit. Bergkristal geeft energie, maar werkt koortsverlagend en pijnstillend. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Bovendien versterkt bergkristal de werking van andere energieën, van andere stenen en bloesemremedies. Bergkristal beschermt de aura tegen straling, reinigt alle chakra's en brengt ze in balans!








ROZENKWARTS


Spiritueel: Rozenkwarts maakt mild, maar beslist. Er ontstaat geenszins toegeeflijkheid, maar eerder het bewustzijn: 'Het zachte en milde overwint het harde en het sterke.' Rozenkwarts bevordert behulpzaamheid, openheid en de wens naar een weldadige ambiance.

Psychisch: Rozenkwarts vergroot de empathie en de fijngevoeligheid en soms ook de kwetsbaarheid. Het bevordert de eigenliefde, hartskracht, romantiek en het vermogen om lief te hebben.

Mentaal: Rozenkwarts bevrijdt van zorgen en versterkt het onderscheidingsvermogen (sympathie/antipathie). Rozenkwarts richt de aandacht op de vervulling van elementaire behoeften.

Fysiek: Rozenkwarts stimuleert de doorbloeding van het weefsel. Het versterkt het hart en de geslachtsorganen, helpt bij seksuele problemen en is bevorderlijk voor de vruchtbaarheid.

Rozenkwarts is een steen die vooral inwerkt op het 4e chakra, het hartchakra, het chakra van de liefde, van liefde voor je partner, familie en je dierbare vrienden, maar ook van de onvoorwaardelijke universele liefde! De basis van eenheidsbewustzijn, de verbinding voelen met alles wat IS!







AMETHYST


Spiritueel: Amethyst bevordert een constante spirituele helderheid, een besef van spiritualiteit en het erkennen van de geestelijke werkelijkheid. Het geeft ons rechtvaardigheidsgevoel en een scherp oordelend vermogen en maakt ons eerlijk en oprecht. Als meditatiesteen helpt het de geest tot rust te brengen, een diepe innerlijke rust te vinden en de wijsheid in onszelf te ontdekken.

Psychisch: Amethyst werkt helend bij rouw en verdriet en draagt bij tot het accepteren van verlies. Het zuivert en verheldert onze innerlijke wereld en onze dromen. Als je amethyst onder je kussen legt, zul je merken dat je aanvankelijk meer gaat dromen. Al je onverwerkte indrukken worden in die dromen verhelderd. Als dat na een paar dagen is gebeurd, zal je slaap ineens rustiger zijn en zul je frisser en meer uitgerust wakker worden. In wakende toestand stimuleert amethyst inspiratie en intuïtie.

Mentaal: Amethyst zorgt voor nuchterheid en bewustheid. Het helpt ons al onze ervaringen te aanvaarden, ook de onplezierige, en bevordert het bewust verwerken van onze waarnemingen. Dit verhoogt de concentratie en de effectiviteit van ons denken en handelen. We krijgen meer kracht om blokkades, onbeheerste mechanismen en verslavend gedrag te overwinnen.

Fysiek: Amethyst neemt spanningen weg - met name spanningshoofdpijn - en werkt pijnstillend bij verwondingen, kneuzingen en zwellingen. Zwellingen zullen snel minder worden. Het helpt bij aandoeningen van alle organen die uit de ectoderm zijn ontstaan, dat wil zeggen bij hersen- en zenuwaandoeningen, longziekten en aandoeningen aan de luchtwegen, huidaandoeningen, zoals steenpuisten, en darmklachten. Verder reguleert amethyst de dikkedarmflora. Amethyst is ook een tegengif tegen darmparasieten en bevordert het weer opnemen van water. Ook hoofdpijn, migraine en slaapproblemen worden aangepakt.

Amthyst creëert een veld van lichtenergie dat je aura en een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruinchakra en het derde oog chakra openen, waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Het helpt ook contact te maken met hogere energieën en gidsen.


Dan nog even iets over het symbool FLOWER OF LIFE:




De Flower of Life, de 'Bloem des Levens', of 'Levensbloem' is een symbool uit de heilige geometrie. Zij is in wezen het symbool voor het ontstaan van alle leven, het symbool voor creatie, voor schepping. Het is vooral ook het symbool voor eenheidsbewustzijn en legt een verbinding tussen aardse en universele energieën.
Vele symbolen en ontwerpen over de hele wereld zijn gebaseerd op deze Flower of Life.



Hoe gaan we te werk?


Voorbereiding:

De stenen:
De stenen kun je los kopen bij diverse winkels, maar er zijn inmiddels ook sets te verkrijgen van deze drie stenen. Onder aan deze website vind je een suggestie voor de aanschaf van losse stenen.
Alvorens deze stenen te gebruiken dien je ze te reinigen om negatieve energieën te verwijderen. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar de meest simpele is, door ze een tijdje, minimaal 5 minuten, in koud stromend water te houden. (Let op: dit kan niet met alle stenen, wel met deze drie.) Dat kan onder de koude kraan, maar denk ook eens aan je vijver of waterval in de tuin, als daar tenminste goed stroming in zit en het een biologische vijver of waterval is, zonder onnatuurlijke toevoegingen. Een huiskamerwatervalletje kan ook goed dienst doen! Een mooi helder beekje, een natuurlijke waterval of de branding zijn natuurlijk helemaal aan te raden, maar daar hebben we nu eenmaal niet allemaal de directe beschikking over.
Je kunt je stenen om te reinigen ook in de aarde in de tuin begraven en daar minimaal 24 uur laten liggen. Zo kan de negatieve energie via de aarde weg. Wel onthouden waar je ze begraven hebt! 
In wezen hoef je deze stenen, zo met z'n drietjes niet verder op te laden, vanwege hun eigen opladende kwaliteiten, dus gedrieën een ijzersterk energetisch oplaadstation! Om ze optimaal op te laden kun je ze in een driehoekvorm leggen, één nacht in het zachte maanlicht (zonlicht is niet zo goed voor rozenkwarts en amethyst), liefst volle maan. Mag zelfs achter glas, dus op je vensterbank. Eenmaal in de kan blijven ze opgeladen! Je hoeft alleen maar nieuw water in je kan te doen, als hij leeg is.
Je kunt deze edelstenen ook goed opladen door ze een dag in een bakje bergkristalsteentjes te leggen.

De Flower of Life:
Je kunt een afbeelding van de Flower of Life, zoals hierboven of hieronder,  downloaden van het internet en afdrukken op een grootte die jij wilt. Hij komt uiteindelijk onder je kan te liggen, als onderzetter, dus kun je rekening houden met de grootte van je kan.



Je kunt deze Flower of Life plastificeren, zodat hij langer mooi blijft. Knip de cirkel uit en plaats deze tussen twee lamineervellen in en lamineer je Flower of Life. Knip nu een iets ruimere cirkel uit en je hebt een onderzetter die je zo onder je kan kunt leggen.





De kan klaarmaken voor gebruik:
Zorg dat je kan schoon is, doe je stenen onderin de kan, of in het filtercompartiment van je Brita-kan en vul hem met gewoon leidingwater. Zet deze kan boven op je 'Flower of Life'-onderzetter en laat deze een tijd staan, afhankelijk van de grootte van je kan. Tel ongeveer 3 uur per liter. Gebruik je grotere stenen of meerdere per soort, dan wordt de tijd navenant bekort, maar toch zeker wel een uur per liter tellen!





Dit water is veel gezonder voor je, dan het gewone leidingwater, zelfs gezonder dan bron- of mineraalwater (dat vaak van ongecontroleerde plaatsen komt, denk maar aan de vervuiling van grondwater en deze bronnen), of je moet uit een werkelijk pure bron water kunnen halen, maar dat is maar voor weinigen onder ons weggelegd. Nu creëer je je eigen energetisch zeer gezond water, dat je helpt je hele energie-systeem, je levensenergie te verzorgen. Ten slotte is dat onze 'accu', want zonder levensenergie kunnen we niet leven! Voor een gezonde waterhuishouding is het drinken van  minimaal 1,5 tot 3 liter op een dag aan te raden. Wanneer je dit energetisch water drinkt zorg je nog eens extra voor je gezondheid, zowel fysiek, mentaal, psychisch als spiritueel. Zeer aan te raden!



Waarschuwing:
Wanneer je pas begint met het drinken van dit water, kan het zijn dat je bijvoorbeeld meer moet plassen. Dit is alleen in het begin en gaat weer over, want je lichaam en geest starten een zuiveringsactie. Daarbij kan veel plassen horen om afvalstoffen af te voeren, maar dit kan ook in de vorm van tijdelijk veel zweten (reiniging van de huid), aan de diarree raken (darmen reinigen), overgeven of een verkoudheid kan de kop opsteken. Maak je niet bezorgd, dit is 'slechts' een tijdelijke reactie die aangeeft dat je lichaam met een grote schoonmaak bezig is. Ook kan het gebeuren dat je droomleven veel intenser wordt, dat je wat slaapproblemen ervaart door 's nachts te moeten plassen of door dingen die in je dromen naar voren komen, waar je over gaat liggen piekeren. Ook huilbuien kunnen loskomen: loslaten van (oude)emoties of juist lachbuien. Dit alles is alleen maar een aanvangsreactie. Heb geduld en besef dat het energetisch water je helpt je lichaam en geest op te schonen en bij langer gebruik zul je opgeschoond blijven.
Lees de beschrijving van de stenen en de Flower of Life nog eens door en besef dat dit water vele poorten tot gezondheid en bewustwording openzet!


Tips:

Opladen van edelstenen.
Het drinken van dit edelsteenwater dat verrijkt is met de energie van de Flower of Life werkt weldadig voor ieder levend wezen, maar kan bijvoorbeeld ook helpen je andere edelstenen weer op te laden. Leg ze gewoon een dagje in een bakje met dit water! Bedenk daarna wel wat je met dat betreffende water gaat doen, want natuurlijk is daar de werking van een andere steen bij in gekomen! Reinigen van je edelstenen kun je vooraf doen met bijvoorbeeld de Bach bloesemremedie Crab Apple, maar dat is niet eens persé nodig.

Ruimtespray.
Doe het edelsteenwater dat verrijkt is met de energie van de Flower of Life in een schoon sprayflesje. Het is een prima middel om ook je huis te reinigen van negatieve energieën en op te laden met positieve energieën.

Plantenwater.
Geef ook je planten dit krachtige water en doe het ook in de plantenspuit. Je hóórt je planten gewoon genieten! En als je bij de ene plant begint hoor je de anderen al roepen 'ik ook, ik ook!' Dit water zou uit de kraan moeten komen!

Eten koken, koffie/thee.
Gebruik het water ook bij het koken. Gebruik het bij het koffie/thee zetten.

Voorraad.
Mijn kan is te klein voor al deze gebruiksmogelijkheden. Ik leg dus een voorraadje aan. Mijn kan is continu vol en ik vul lege frisdrankflessen met dit krachtige water. Een voorraadje waar ik in ieder geval een dag mee vooruit kan. Je merkt zelf wel hoeveel flessen je hiervoor nodig hebt. Flessen van 1,5 liter: 1 tot 2 flessen per persoon drinkwater. Een paar flessen voor thee/koffiewater. Een paar flessen voor het koken. Een paar flessen voor de planten. Met wat geduld kun je een voorraadje aanleggen om mee te beginnen en vervolgens houd je het bij. Je kunt natuurlijk ook meerdere kannen gebruiken. Let er wel op dat de flessen rouleren en dat je de kan regelmatig schoonmaakt.
Wanneer je werkt met flesjes om mee te nemen of voorraadflessen is het raadzaam de flessen af en toe te schudden om 'slapende' energieën weer 'wakker' te maken. Door het schudden activeer je de energieën weer!

Flower of Life zelf tekenen.
Om de energie van de Flower of Life te voelen kun je deze ook zelf tekenen en gebruiken voor het ontwerpen van diverse motieven, bijvoorbeeld in het mandala-tekenen. Houd de agenda in de gaten voor een workshop of cursus Flower of Life-tekenen. Aankondigingen ook via facebook en twitter.

Mooie kan.
Voor een mooie presentatie op tafel kun je ook denken aan een karaf of mooie kristallen waterkan... Staat nog leuk ook, met die edelstenen erin en een Flower of Life 'kleedje' eronder. Je hoeft hiervoor echt niet de duurste van de duurste kan aan te schaffen...
 
Bron: http://wittewaterlelie-bloesemremedies.blogspot.nl/p/zuiver-water-met.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...