Alles bestaat uit energie, ook gevoelens en gedachten hebben een bepaalde
trillingsfrequentie. Alles wat we aandacht geven groeit. Gevoelens die te maken
hebben met schuld, schaamte, verdriet, boosheid zijn verbonden met lagere
trillingen.
De achterliggende gedachte van deze emoties zijn ” Ik ben
niet goed genoeg”
Alle gevoelens en gedachten die te maken hebben met
plezier, liefde, acceptatie, van goede wil zijn, vrede en verlichting hebben te
maken met hogere trillingen.
Iedereen
kan voorbeelden uit zijn/haar leven halen waarin momenten van lagere en hogere
trillingen zichtbaar waren. Om het geluksgehalte in het hier en nu te verhogen
is het van belang om bewust te worden van de onbewuste opgeslagen
emoties.
Ieder mens heeft wel eens ervaren wat een slecht humeur van een
ander met de sfeer kan doen. Ook andersom: ieder mens heeft wel eens ervaren wat
een positieve gemoedstoestand met de sfeer kan doen. Mensen met een hogere
trillingsfrequentie zijn in staat om meer mensen te bereiken. Door licht te
brengen en te zijn ontstaat er healing bij anderen die ervoor open
staan.
Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor de gemoedstoestand waarin
men verkeert en wil verkeren. Er zijn genoeg mensen die weigeren te groeien
omdat men bang is voor veranderingen of het gevoel heeft dat men niet anders
kan.
Toch is het een feit dat de wereld aan het veranderen is. We leven
in een tijdperk waarin men van overleven (Vissentijdperk) over is gegaan naar
het Aquariustijdperk waarin ook spiritueel bewustzijn een belangrijke integratie
doormaakt in ons zijn.
Lets make it wonderful! Blessed be!
8 mei 2012
5 mei 2012
Lever en galblaas reiniging vlgs Moritz
Volgens Andreas Moritz (schrijver van de internationale bestseller: De Ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering) heeft 30-40% van alle Westerlingen stenen in zijn lever. Door onze westerse levensstijl treedt er een ernstige vertraging op van de galvloeistof die geproduceerd wordt door de lever. Er is een continue stroom van galvloeistof die aan de darm wordt afgegeven. Er is reserve galvloeistof opgeslagen in de galblaas voor die situaties waarbij we meer vet tegelijk gebruiken tijdens een maaltijd, zodat er meer gal tegelijk afgegeven kan worden. In de geneeskunde gaan we ervan uit dat 15-20% van alle mensen galstenen krijgen, maar dat er zich ook stenen kunnen vormen in de lever zelf, dat werd mij als arts nooit geleerd. Mijn verbazing was dan ook erg groot toen ik eind 2008 foto’s opgestuurd kreeg van een patiënte van 26 jaar die ik behandeld had vanwege chronische vermoeidheid en die daar slechts 20% door verbeterd was. Zij nam daar natuurlijk geen genoegen mee en kreeg van vrienden het boek van Andreas Moritz aangereikt. Zij is een keer per 3 weken een zogenaamde leverdrainage gaan doen en dat heeft haar in 7 keren tot nu toe 200 stenen opgeLEVERd. Zij is sindsdien helemaal opgeknapt.
3 mei 2012
Levende Voeding
Levende
wezens hebben levende voeding nodig.
Naast
hoge concentraties enzymen, vitaminen en mineralen bevat levende
voeding nog alle levenskracht (prana) die energie en gezondheid
schenkt.
Levende
voeding is:
- rauw
- zo vers mogelijk
- onbewerkt en ongeraffineerd
- biologisch geteeld (of nog beter: zelf gekweekt)
Levende
voeding omvat:
- groenten
- fruit
- zeegroenten en algen (hiziki, nori, dulse, arame, kombu, wakame,…)
- wilde planten en eetbare bloemen (paardebloem, brandnetel,…)
- zelfgeperste sappen en smoothies
- noten, zaden en pitten (amandel, cashew, hazelnoot, pompoenpit, zonnebloempit,…)
- gedroogde vruchten (abrikoos, vijg, dadel, pruim, rozijn,…)
- gekiemde granen en zaden (alfalfa, linzen, fenegriek, radijs,…)
- koudgeperste oliën (lijnzaad, olijf, sesam, tarwekiem, zonnebloem, hennep,…)
- kruiden en specerijen (gember, cayenne, curcuma, peterselie,…)
- honing (en als natuurlijk zoetmiddel: stevia of agave)
- superfoods (stuifmeelpollen, spirulina, chlorella, hennepzaad, Goji bessen, rauwe cacaobonen, noni, quinoa, bosbessen, tarwegras, broccoli, sesamzaad,…)
Voordelen
van levende voeding:
- is een weldaad voor het lichaam
- werkt zuiverend en reinigend
- werkt genezend en voorkomt ziekte
- geeft meer energie en levenskracht
- zorgt voor een natuurlijke gewichtsbeheersing
- verheldert en verhoogt het bewustzijn
- vertraagt het verouderingsproces en brengt natuurlijke schoonheid
Overstappen
kan langzaam door steeds meer levende voeding toe te voegen aan het
menu en ondertussen dode en dodende voeding steeds meer weg te laten.
Dode
en dodende voeding
omvat ondermeer:
- dierenlijken
- niet-biologische voeding = zwaar vervuild met vele giffen en zware metalen, genetisch gemanipuleerd en bestraald
- geraffineerde en bewerkte voeding = ontdaan van alle essentiële stoffen en verzadigd met allerhande kunstmatige additieven (E nummers)
- suiker (ook rietsuiker) en kunstmatige zoetmiddelen
- gepasteuriseerde melkproducten
- koffie, alcohol, leidingwater
Geef uw lichaam waar
het recht op heeft
Biofotonen in je DNA: licht doet leven
Zo ongeveer iedereen zal wel beamen dat het licht van onze zon aan de basis van het leven hier op aarde staat. Wat de meesten onder ons echter nog niet weten is dat er een tijdje terug een wetenschappelijke doorbraak van formaat heeft plaatsgevonden waardoor de rol van het licht voor het menselijk leven in een compleet nieuw licht kwam te staan. Licht of fotonenergie is namelijk op microscopisch niveau ook in het lichaam waarneembaar. Meer zelfs, het vormt de drijvende kracht achter het mechanisme dat plantaardig leven en bijgevolg elke andere levensvorm mogelijk maakt.
Licht en elektromagnetisme
Licht is net als geluid bijvoorbeeld een elektromagnetisch verschijnsel en heeft een vrij korte golflengte. Het trilt op een ultrahoge frequentie tussen de 360 en de 800 nanometer afhankelijk van de precieze kleursamenstelling van het licht. Volledig in overeenstemming met de bevindingen uit de quantummechanica is het zowel waarneembaar als een reeks deeltjes (fotonen of lichtquanta) en als golven. Biofotonen zijn dan fotonen die in levende organismen werkzaam zijn, en vormen de motor achter de voor het leven onmisbare celcommunicatie.Licht als de motor voor onze biochemische processen
Plantaardig leven ontstaat met het behulp van het in planten aanwezige cholorofyl, dat in belangrijke mate verantwoordelijk is voor het proces van fotosynthese. Via fotosynthese kunnen planten o.a. fotonenergie omzetten in energie die ze bijvoorbeeld nodig hebben om mineralen en andere elementen uit hun omgeving op te nemen en te groeien. De mens is dan een wezen dat deze gesublimeerde fotonenergie uit zijn voeding continu in zich gaat opnemen om de biochemische processen in zijn lichaam op gang te houden.Een wetenschappelijke doorbraak in de biofysica
Een eerste vraag dringt zich natuurlijk op: hoe kan je in godsnaam licht in zoiets minuscuuls als een cel waarnemen? De man die dit ongelooflijk huzarenstukje klaarspeelde, was de Duitse biyofysicus en Nobelprijswinnaar Fritz-Albert Popp. Met behulp van een “fotomultiplier” kon hij de zwakke lichtemissies in de cellen meten. Wat bleek? De DNA-moleculen in de celkernen zenden continu fotonen uit en absorberen deze weer, waardoor ze een ragfijn en samenhangend web van licht verspreiden, net zoals een laser dat doet. Deze coherentie bleek zelfs een waardemeter te zijn voor de gezondheid van de cel: zieke, beschadigde of vervuilde cellen zenden ook licht uit, maar in een chaotisch patroon.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Stil gewaarzijn
Alleen door stil gewaarzijn kunnen we lichamelijk en geestelijk veranderen. Deze verandering is volkomen spontaan. Als we moeite d...
-
Er zijn overal in de wereld labyrinten aangelegd. Het labyrint is een mooi symbool dat ons een zekere weg wijst, maar dat je alleen begrijp...
-
Het is algemeen bekend dat de Zon zijn levenskracht afgeeft via zijn stralen. Lange tijd geleden dacht men dat de Zon een God was en no...
-
De vlinder is het symbool voor het proces van transformatie en metamorfose. Verschijnt er een vlinder let dan goed op in welke ve...