8 mei 2012

Het belang van zonnestralen voor het menselijk lichaam

Het is algemeen bekend dat de Zon zijn levenskracht afgeeft via zijn stralen. Lange tijd geleden dacht men dat de Zon een God was en noemde hem Ra. Men begon de Zon te aanbidden als zijnde de enige God, in plaats van veel verschillende Goden.

Zonder de elektromagnetische straling van de Zon zou er geen leven op Aarde mogelijk zijn, omdat dit hemellichaam voorziet in de levensenergie op Aarde in de vorm van warmte en licht.
 
Wat de meeste mensen echter niet zien is dat zich bij elke Zon een Centrale Zon bevindt met een hoger dimensionale trilling. Daarom is deze nog niet zichtbaar met de menselijke techniek van dit moment.

Tot in het midden van de 20e eeuw werkten mensen de gehele dag in de zon, zonder zonnebrandcrème en zonder te menen dat de stralen schadelijk waren. Ze droegen hoofddeksels en sommigen bedekten hun armen, maar het werd noodzakelijk geacht om vele uren in de Zon door te brengen.

Door de tijd heen werd de ozonlaag aangetast door vervuiling en is nog lang niet zo dik als in het verleden, waardoor meer UV-straling van de Zon de Aarde en de mensen kan bereiken.

De zonnestralen zijn nog steeds veilig en men kan er veel kracht aan onttrekken. Voor 10 uur ’s morgens en na 4 uur ’s middags is het het meest veilig om in de Zon te zijn. Ongeveer vijftien minuten per dag wordt aangeraden om de benodigde bouwstoffen aan te kunnen maken in het lichaam.

Via zonlicht krijg je vitamine D binnen, wat het lichaam zelf niet kan aanmaken. Het is een belangrijk element in het lichaam en kan niet worden aangemaakt door het lichaam zelf. Het is een bouwsteen voor een krachtige steroïde in het lichaam, genaamd calcitriol. Vitamine D zorgt voor gezonde botten en tanden en het werkt samen met vele andere nutriënten en hormonen.

Het ondersteunt tevens de opname van mineralen en het metabolisme (vooral calcium en fosfor in het bloed en de botten). Het reguleert de cellen, het insulinegehalte, de bloedsuikerspiegel en nieuwe studies laten de overeenkomst zien tussen een tekort aan vitamine D en zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, kanker en depressies.

Met andere woorden: de Zon is erg belangrijk voor het welzijn van ons fysieke lichaam. Dit laat ook zien hoe ver het algemeen denken is afgedwaald van de relatie tussen de Zon en het menselijk lichaam.

Voor diegenen die al ontwaakt zijn en stevig het pad bewandelen is het makkelijker om te genieten van de voordelen van de zonnestralen. Door de liefdevolle intentie naar de Zon uit te laten gaan, neem je de hogere lichtdeeltjes op via je energetische systeem. Dit worden ook wel God-deeltjes genoemd, of Adamantine Deeltjes.

Het is niet moeilijk om dit stadium te bereiken als je eenmaal weet hoe het moet. Om deze hogere stralen binnen te halen, dien je toegang te hebben tot de hoger dimensionale frequenties van je hersenen. Je hersenen bestaan uit meerdere lagen van bewustzijn. Het lagere brein en de drie laagste chakra’s zijn het dierlijk/menselijk bewustzijn. Het is vooral instinctief en haalt de meeste informatie uit het collectieve bewustzijn van de Aarde. Het gaat hier om overleving en het ego-verlangen. Omdat het de gedachten/verlangens van de massa in zijn greep houdt, bepaalt het de realiteit die men ziet. De focus is op een externe materiële wereld en alleen denken aan jezelf.

Als je bewustzijn groeit naar het midden brein, begint het proces waarbij je langzaam een spiritueel mens wordt. De hart- en keelchakra’s worden geactiveerd en een proces van ontwaken begint. De Ziel drukt je subtiel de goede kant op en het proces van Ascentie begint. Eerst dien je de controle te krijgen over je emotionele lichaam en je lagere aard (de drie onderste chakra’s), wat de deur opent naar de waarheid. Je dient je bewustzijn te ontdoen van verstoorde, negatieve en vernietigende gedachten.

Bij het hogere brein bouw je weer een brug naar het hogere bewustzijn die je verbindt met het universum. In de oude geschriften wordt dit omschreven als Antakarana, of Regenboog Brug. Om op dit niveau te komen, dien je de drie aspecten van je mentale aard te leren gebruiken: je hersenen, je bewustzijn en je Ziel. Je dient ook de verstoringen in je onderbewustzijn op te schonen, zodat je dagelijkse bewustzijn en je Ziel weer meer in verbinding komen te staan. Dan kan er weer uitwisseling plaatsvinden.

Onthoud dat elk atoom in je menselijke lichaam bewustzijn bezit en ze zullen allemaal verlicht worden, zodat ze gericht zijn op de hogere frequenties van het Ascentie-proces. Dan zal de mens weer haar spirituele geheugen opfrissen en de zon speelt hier een belangrijke rol bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten