21 oktober 2012

Wat je op je huid smeert moet je kunnen eten…
Dit onderwerp draag ik op aan alle meisjes, de moeders van de toekomst!

Wanneer we deze kreet tijdens lezingen lanceren zijn er altijd mensen die onmiddellijk bevestigend knikken, maar over het algemeen is de reactie een ‘vragende blik’, of men reageert lacherig.
Als we dan een willekeurig merk uit de supermarkt of drogisterij opnoemen, één van de vele bekende merken die in omloop zijn (je kunt er zo wel een paar bedenken) dan stellen we de vraag: ”Zou je een pot of fles van dat of dat merk opeten?”
De algemene reactie is dan dat men begint te griezelen of meteen voluit roept: ”Nee natuurlijk niet.”
Dan moet je het ook niet opsmeren! Zo simpel is dat!
Onze huid is onze grootste orgaan. Alles wat je opsmeert wordt door de huid snel opgenomen en voor je er erg in hebt zijn al deze stoffen verspreid door ons systeem.
Onze lever draait overuren door alles waarmee we onszelf beïnvloeden. Ons hart is belangrijk, maar de lever is nog belangrijker. Als de lever niet meer in staat is ons volledig te reinigen dan zal uiteindelijk het
hart ook stoppen met kloppen.
Ons lichaam heeft te maken met veel invloeden waar de lever een hele klus aan heeft als we alles niet zo nauw nemen. Dan stapelt veel zich op via de voeding, wat we opsmeren, inademen, via farmaceutische producten zoals vaccins, pillen en poeders laten inspuiten of slikken, kortom: wie overal aan meedoet en alles gelooft zorgt ervoor dat zijn lever keihard moet werken.
Wat je opsmeert moet je kunnen eten; dan is zonnebrandcrème ook uit den boze.
Wat gebeurt er met een teveel aan afvalstoffen?Laten we even naar een willekeurig straatbeeld kijken. Veel etende mensen op straat. De jeugd doet ook al een aardige duit in het zakje door in de schoolpauzes van alles tot zich te nemen wat ‘het overdenken’ waard is.
Winkelwagens worden volgeladen met pakjes en zakjes bewerkt voedsel, waarin ingrediënten in zijn verwerkt waarbij we de nodige vraagtekens mogen zetten. Geef je ogen eens de kost als je in je eigen omgeving een supermarkt binnenloopt of door een drukke winkelstraat loopt. Dit is nog maar een summiere opsomming, maar teruggaand naar alles wat we massaal opsmeren dan worden we ook niet vrolijk. Neem een willekeurige fles met lotion, badschuim of shampoo en lees eens wat de kleine lettertjes je vertellen over de samenstelling.Inderdaad, een loep is geen overbodige luxe maar toch is negeren geen optie wanneer je open staat voor een goede gezondheid.
Is het niet te zot voor woorden dat een doorsnee product rustig zevenendertig ingrediënten bevat?
De namen die je leest zijn vaak niet eens goed uit te spreken en alles wat op ‘parabenen’ eindigt moet zeker alarmerend overkomen.
Uit een onderzoek aan de Universiteit van Reading in het Verenigd Koninkrijk bleek negenennegentig procent van vrouwen met borstkanker, van wie men de tumoren heeft onderzocht, minstens één vorm van parabenen in hun borstweefsel te hebben.


Via shampoos, lotions en andere smeersels komen al deze stoffen in ons systeem. De lever kan de hoeveelheid stoffen die we gemiddeld allemaal naar binnenwerken en opsmeren niet meer verwerken, met alle gevolgen van dien.
Gifstoffen stapelen zich op en het lichaam heeft daar een oplossing voor bedacht in de vorm van ‘opslag in vet’. Obesitas heeft vaak niets te maken met te veel eten, maar wel met ondervoeding en gifopslag.


De gifstoffen worden door het vet ingekapseld en vastgehouden waardoor dat een levensreddende actie van het eigen lichaam is. Wanneer dit niet zou gebeuren dan konden we er van op aan dat velen zo voor je voeten neer zouden vallen. De lever kan maar een bepaalde hoeveelheid afval verwerken, denk aan de vuilverbranding in je omgeving.Ook daar is er een bepaalde afvalcapaciteit die men qua ruimte, opslag, personeel en ovens kan verwerken.
Wanneer er nu opeens grotere hoeveelheden worden aangeleverd dan men gewend is te verwerken, ontstaat er een opeenstapeling en zal het bedrijf in disorde raken. De omgeving zal dit merken en alles is uit balans.Dit gebeurt ook met ons lichaam wanneer de lever letterlijk overbelast is, het niet meer aankan omdat de aanvoer veel groter is dan de mogelijkheid ons te zuiveren.Alles is uit balans!
Bij de vuilverbranding zal het vuil buiten gestort worden met alle gevolgen van dien.
Ongedierte zal er op afkomen, de stank zal, als het afval maar lang genoeg blijft liggen hevig zijn, omdat de aanvoer steeds maar door gaat. Het bedrijf raakt uitgewerkt want niets klopt meer, personeel is uit balans en een groot gebied er omheen wordt eveneens door dit voorval geraakt.

Wanneer wij de lever hevig overbelasten gebeurt in principe hetzelfde. In plaats van alles buiten neer te storten zal het gif echter worden verpakt en opgeslagen in vet.Het resultaat is obesitas op grote schaal, waar weer handig op ingespeeld wordt met speciale programma’s waar veel mee verdiend wordt. Afslanken is het motto! Als enig pluspunt ervaren de bedrijven die deze producten maken en verkopen een goede omzet.

Maar je kunt ook hier de vraag stellen of het allemaal gezond is voor ons lichaam. De klant zal veelal nog meer achter de wagen raken, nog gefrustreerder worden, want afslanken via allerlei prachtige programma’s is niet gezond en zij geven al helemaal geen blijvend resultaat. Wie zijn of haar oude gewoontes niet overboord gooit zal in een vicieuze cirkel blijven draaien en steeds weer terug bij af zijn. We zouden bij de bron moeten beginnen: naar de voeding kijken, maar net zo belangrijk is het om de verzorgingsproducten niet te negeren.
Want wist je dat je door het gebruik van lippenstiften en oogschaduw die je over het algemeen bij de drogisterijketens of de supermarkten koopt, het risico loopt lood mee op te smeren? En dat lood op deze wijze dus in je systeem terecht komt?
Wist je dat zonnebrandcrème ons juist ziek maakt? Het is juist noodzakelijk dat we vitamine D, via de zon, echt hardlopend toe moeten laten! Zonnebrandcrème bevat verkeerde stoffen en legt een soort filmpje op de huid zodat er een blokkade optreedt, waardoor ons lichaam wordt misleid en het met hulp van het zonlicht geen vitamine D kan aanmaken.
Heb je wel eens een boek gelezen van Andreas Moritz?
Wanneer je het boek leest met als titel: Kanker is geen ziekte… maar een overlevingsmechanisme, zul je het verhaal over zonnebrandcrème tegenkomen, maar ook wat kanker werkelijk is als gevolg van datgene wat wij ons zelf massaal aandoen.
Positief is, dat je zelf het tij kunt keren. Wanneer je de informatie tot je neemt op het moment dat je niet in paniek bent maar nieuwsgierig, dan ga je heel anders tegenover veel aspecten staan.
Dan zul je spelenderwijs als het ware op ontdekkingsreis gaan en is het leuk om steeds meer te weten te komen om jezelf, je gezinsleden, mogelijk kleine of grote kinderen en/of kleinkinderen te inspireren met je opgedane kennis.
Wanneer je deze informatie eenmaal hebt, gaan nog veel meer dingen heel logisch worden. In vroeger tijden was dat allemaal al normaal maar tegenwoordig worden we door onze huidige leefomstandigheden helemaal weggehouden van datgene wat puur natuur is en in het verleden als heel normaal werd ervaren.
Denk je nu echt dat men het decennia lang heeft gemist dat er geen smeersels in gekleurde potten en flessen waren? Welnee, men gebruikte puur natuurlijke producten.
Wat je opsmeert moet je kunnen eten!Als je kokosvet eet, kun je het ook opsmeren.
Hierbij wel de kanttekening dat het om de niet ontgeurde versie gaat. De fabrikanten willen graag iedereen tevreden stellen en zo haken zij in op de wens van consumenten die de kokoslucht of -smaak niet direct kunnen waarderen.
De ontgeurde versie is weliswaar neutraal, heeft niet die specifieke kokosgeur, maar door deze aanpassing is het product wel bewerkt; de mens heeft wederom ingegrepen. Daarnaast plaatsen we hier de kanttekening bij dat de handel bedorven kokosnoten gebruikt voor de ontgeurde versie. Zo kunnen zij, denken zij, deze producten gewoon op de markt brengen. Ontgeurd is een goede verkooptruc en de ranzige geur is verdwenen. Alles wat bedorven is, gemanipuleerd is, spreekt niet meer met de cellen van ons lichaam dus is vermijden de beste optie!
De pure kokosproducten zijn te nuttigen en op te smeren.
Zo ook ghee boter, oftewel de geklaarde boter. Ghee is een heerlijk product waar je in kunt bakken en braden maar net zo gemakkelijk kun je dit vet gebruiken om op je lichaam te smeren.
Daarnaast zijn er goede oliën, zoals rozenolie, lavendelolie en andere soorten maar dan wel de pure, natuurlijke merken. Laat je niet verleiden door goedkope aftreksels. Olijfolie of sesamolie, allemaal ook te gebruiken om je huid mee te verwennen.Boeken geven de kennis door van velen. Daarom reik ik tevens het boek aan dat geschreven is door Julia Kang. Julia belicht in haar boek de complete problematiek omtrent gifstoffen, vanaf het prilste begin van de mens in wording, oftewel wat de moeder al heeft opgestapeld voor, tijdens en na de zwangerschap en wat de baby na de geboorte verder mee krijgt.
Lichaamsverzorging is een onderwerp wat Julia ook behandelt en omdat wij elkaar met velen ondersteunen is het geen gek idee het boek met als titel: ‘100% gifvrij’, te lezen.In het boek ‘OERsterk’ geschreven door drs. Richard de Leth, staat dikgedrukt boven een alinea: ‘De badkamer als chemisch 'laboratorium’.Dit zegt toch genoeg? Ook Richard vertelt exact dezelfde dingen; dat zijn al verschillende personen die onafhankelijk van elkaar met dezelfde gegevens naar buiten komen. Wie onze lezingen heeft gehoord, kent deze uitspraken ook al langer.


Alle jonge meisjes wil ik graag attenderen op onderstaande informatie. Uiteraard is deze informatie voor iedereen bestemd maar veel jonge meisjes zijn de moeders van de toekomst!
Wanneer zij het tij keren in hun jonge jaren en serieus met hun lichaam omgaan, zullen zij alweer gezondere kinderen krijgen. Wanneer zij zich dan ook goed inlezen in wat vaccins allemaal aanrichten en hoe belangrijk het is om alert te zijn op alle producten die we gebruiken, waar voeding in gaat, waar mee gespeeld wordt, kortom als zij zich op alle fronten hebben ingelezen dan kunnen zij massaal het tij keren en verdwijnen alle welvaartsziektes als sneeuw voor de zon die in deze tijden als ‘normaal’ worden gezien.
Overal is wel een medicijn voor bedacht maar laten we liever zeggen dat het geen medicijnen zijn maar bestrijdingsmiddelen!We bestrijden dit en bestrijden dat en uiteindelijk bestrijden we de gehele mensheid van de wieg tot het graf. De ene bezwijkt iets eerder dan de ander maar het eind van het verhaal is dat we het gaan verliezen want elke generatie die vanaf nu geboren gaat worden zal vroeger overlijden! Daarom is het zo belangrijk dat we de jonge dames bewust maken en laten zien wat zij
massaal allemaal op hun lichaam smeren!
Kijk en huiver!


Maar weet dat het je eigen keuze is als je gaat veranderen en dus je lichaam de herkansing
geeft te herstellen!
NATUURLIJKE TIPS:
Wat je opsmeert moet je kunnen eten…
Sesamolie kun je eten en dus ook opsmeren. Van sesamolie en kamillebloemen kun je een heerlijke olie maken die je ongestraft kunt gebruiken op je huid. Sesamolie van biologische oorsprong zes weken met kamillebloemen laten staan voor het raam waar ook de zon regelmatig op zal schijnen.
Met mooi weer buiten zetten in het zonnetje is ook een optie maar dan moet je er wel regelmatig mee bezig zijn, in die zin dat, als je er weinig naar omkijkt, de kans groot is dat je vergeet de olie op tijd binnen te zetten.


Kamillebloemen in een glazen pot, aangevuld met een fles sesamolie. Het deksel blijft op een kier staan zodat het vocht uit de bloemen kan verdwijnen.


Een aantal malen per week, om de dag is het beste, de olie even met een houten lepel doorroeren.


Na zes weken de inhoud van de pot door een zeef laten lopen zodat de kamillepulp weggegooid kan worden. De olie heeft dan de goede werking van de kamille in zich opgenomen.
Wat je opsmeert moet je kunnen eten!

Anneke Bleeker, 21 augustus 2012
Bergen NH

www.gezondverstandavonden.nl
www.verontrustemoeders.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten