14 november 2012

Doel van tweelingvlam: versmelten/herkennen


Je tweelingvlam en straal hoeft niet op aarde ontmoet te worden, maar de eenheid kan ook met jou hier en de ander in de sferen tot stand komen bij voldoende ontwikkeling. Je leeft dan vervolgens vanuit jullie overkoepelende ziel, bewustzijn en hart. In alles zul je groeien en veranderen. Maar ook op aarde kun je elkaar ontmoeten:
De ontmoeting met je tweelingvlam of straal zal ontstaan in een periode van verwarring welke ontstaat door verheffing van het zelf en het loskomen van het onware ego. In deze periode waarin er verbinding en integratie ontstaat met je hoger zelf en het licht dat je bent, is er een opening voor de tweelingontmoeting. Waarna alles anders wordt.

In een periode dat je verruimd, er minder identificaties zijn, komt het bewustzijn- en de liefde vanuit het Goddelijke, de God-Godin in je, binnen. Vaak gevolgd door een periode van stabilisering en soms ook wel terugval door opnieuw identificatie/houvast met het egozelf. Het was dan nog te eng je oude ik met al zijn rollen, overtuigingen, visies en muurtjes voorgoed los te laten om veel meer vanuit je ziel, licht en de (tweelingvlam-)liefde te leven.

Herkenning van je tweelingziel

In het moment zonder identificatie met het onware ego, herken je onbewust de ander als de schoonheid van je Ziel, het Goddelijke in je. Volledig thuis voel je je bij hem of haar hetgeen niet altijd gemakkelijk verklaarbaar is. Je verstand vindt soms al gauw weer van alles over hem. Het verstand dat behoort bij je ego en niet van de Ziel is. Het maakt zo zijn eigen context en verhaal over de verbinding en de ander. Je Ziel of de Ziel van beiden staat dan niet meer open voor elkaar.

Indien jullie in staat zijn dit beiden te overstijgen zonder zelfverloochening dan start of vervolgt er soms een samenzijn, een samenkomen met een heel intens versmeltingsproces en oplosproces. Niemand kan je zo snel helderheid van zaken geven, zo’n ander licht en bewustzijn werpen op jouw vragen welke je normaal gesproken alleen kunt benaderen vanuit jouw invalshoek. De ander blijkt vaak exact de goede, tegenovergestelde sleutel te hebben. De een is van de hemel, de ander van de aarde.

Transformeren van schaduwstukjes

Het lijkt alsof jouw Ziel, bewustzijn en denken de ander helemaal integreert. Je moet, zonder de eerste eenheid met je Ziel los te laten, de ander helemaal aanvaarden, anders gaat het niet. Alles accepterend van de ander, zonder erin mee te hoeven gaan als het niet klopt voor jou. Alles of niks met alle uitdagingen van dien.

Naast jouw Ziel en hart ziet je tweelingvlam heel helder jouw diepste en meest onbewuste schaduw. Schaduw waarvan je je voorheen niet bewust was! Hij/zij kijkt, voelt heel diep door je heen als complementair. En alleen door jullie constante intieme verwevenheid van hart en Ziel ben je veilig genoeg, is er voldoende liefde, eerlijkheid en ook helderheid, om jouw schaduw, dat wat je heel pijnlijk en lelijk aan jezelf vindt, samen omhoog te halen, in jullie hart en handen te houden, te zien hoe het je ook beschermde en uiteindelijk te transformeren in dankbaarheid.

Het is eng en bedreigend, het ego denkt waarschijnlijk dat de ander je teveel beïnvloedt, je bent bang jezelf kwijt te raken, niet meer op eigen benen te staan in deze versmelting die niet te vergelijken is met enige andere relatie. Maar al deze gedachten over beïnvloeding zijn van het ego-verstand, niet van je Ziel.

De weg naar volledige vervulling

Des te meer schaduw je door samengaan oplost, des te meer raakt identificatie met je lager zelf los en sneller dan ooit kom je zo door je eigen schaduwstukjes heen, in je eigen autonomie, kies je voor je eigen zielendoel, de God-Godin in je, leer je jezelf te steunen, waarderen, lief te hebben en te bevrijden. Met zelfrealisatie en eenheid als gevolg.

Steeds meer mensen voelen dat een dergelijke ontmoeting er zit aan te komen, bestemd lijkt of wachten er op, anderen stellen het keer op keer uit als het ego nog te veel angsten kent. We kunnen het niet dwingen of met onze wil naar ons toehalen. Het is ook niet bedoeld als opvulling voor gemis aan liefde, kracht, steun, bescherming of alleen zijn, kortom wensen van het ego. Het is bedoeld om jezelf, de ander en uiteindelijk middels jullie beiden, meer mensen, de weg te wijzen naar zelfbevrijding. Gevolg; volledige vervulling.

Joke ElZiam Nootebos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...