16 maart 2013

Wanneer je liefde hebt, heb je alles.


 
In ons mensenleven is er één belangrijk ding dat we moeten doen. En dat is verliefd worden, ongeacht op welk persoon, elk soort religie. Iedereen heeft slechts één doel. En dat is om een volmaakt gelukkig persoon te worden. Verliefd worden is de enige manier om gelukkig te worden. Dus als je me vraagt wat het doel van het leven is, of als je me vraagt waarom we zoveel dingen doen in ons leven? Dan is mijn antwoord: verliefd zijn. Wanneer je dat bereikt, dan ben je er. dan is er niks anders wat je hoeft te doen. Dit is de betekenis van het leven.

Het mooie is dat je sinds je geboorte al het recht hebt om verliefd te worden. Dit hoef je niet te kopen. Je hoeft het aan niemand te vragen, omdat je liefde bènt. Eigenlijk is het heel eenvoudig, omdat je niet hoeft te studeren om verliefd te worden op iemand, want je bènt liefde. Liefde is leven. Wanneer je liefde hebt, heeft het leven op ieder moment zin voor je. Daarom vind je de betekenis van het leven nooit buiten jezelf, omdat jij de zin van het leven zèlf bent. Liefde is de enige manier om jezelf te voelen. Liefde is de enige manier om jezelf te zien. Vandaar: wanneer je liefde hebt, heb je alles. Wanneer je liefde verliest, dan verlies je alles. Vandaar dat we allemaal onze ingeboren liefde moeten ontwikkelen. Dat is waarom we zo bijzonder zijn: omdat we liefde zijn.

Conclusie van mijn boodschap: Een belangrijk ding dat we moeten doen in ons leven, is liefhebben.

Tulku Lobsang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...