26 maart 2012

Van voorwaardelijke liefde naar onvoorwaardelijke liefde


Als we op weg zijn naar de vijfde dimensie, betekent dat dat we op wegzijn naar de Liefde. En dan gaat het hier over onvoorwaardelijke liefde.

Onvoorwaardelijke liefde gaat vooral over jezelf onvoorwaardelijk liefhebben. Dat je zoveel van jezelf gaat houden dat je beseft dat je goddelijk bent. En als je dat bent, dan ben je zozeer de moeite waard dat jij helemaal zelf mag kiezen wat jij met je leven wil, mag je je eigen gevoel volgen, wat je goddelijk stuurt en mag jij op die manier dus goed voo rjezelf zorgen.

En dit staat lijnrecht tegenover voorwaardelijke liefde,waar je “goed moet zorgen voor de ander, niet voor jezelf, want dan ben je egoïstisch” en waar je in orde bent “als”… Je bent een goede partner als …, je bent een goede mama als … , je bent een goede leerling als…

Terwijl je bij onvoorwaardelijke liefde voor jezelf ongelooflijk de moeite waard bent zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te presteren. Wanneer je dan gaat ervaren dat jij goddelijk bent en onvoorwaardelijke liefde,dan kan je ook ervaren dat de anderen en alles om je heen ook onvoorwaardelijke liefde zijn en kan je intens van mensen gaan houden en zien dat alles perfect is zoals het is. En ook dat staat vaak lijnrecht tegenover voorwaardelijke liefde.

Want “Als je van je partner houdt, dan wordt je toch niet verliefd op een ander, van wie je ook intens kan houden? ”En dan komen we op het taboe van laten stromen van onvoorwaardelijke liefde, oftewel “houden van” in de derde dimensie, waar het niet gaat over onvoorwaardelijke liefde , maar voorwaardelijke liefde.

En als je zo goddelijk bent, betekent dat bovendien dat je alles zelf kan creëren wat je maar wil en dat je je helemaal niets hoeft te laten.

Dat het geen lijden meer hoeft te zijn, dat je geen slachtoffer hoeft te zijn, maar je als een eigen meester je leven in handen kan nemen om zo het paradijs op aarde te creëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...