27 juni 2013
26 juni 2013
Vitamine M van Roy Martina
Magneetveldtherapie
Eén van de voornaamste ziekten van deze tijd, is gebrek aan vitaliteit, chronische vermoeidheid, je niet optimaal voelen, niet lekker in je vel zitten.
Chronische vermoeidheid is heel vaak een bijnieruitputting. De bijnieren zijn onze stressbeschermingsklieren.
Bijnieruitputting veroorzaakt een storing in de hormoonhuishouding, een laag bloedsuikergehalte, hoge bloeddruk, schimmelinfecties, chronische allergieën en andere ziekten ten gevolge van een verminderde afweer.
Het gevolg van verzwakte bijnieren is, dat ons lichaam slechter gifstoffen kan afvoeren.
Die gifstoffen gaan zich ophopen in de weefsels, organen en verzwakken daardoor ons lichaam.
Magneten voorkomen dat je bijnieren uitputten, je bent beter bestand tegen dagelijkse stress.
Uitgeputte bijnieren vertraagd je metabolisme, met als gevolg dat er een stoornis kan ontstaan in de hormoonhuishouding, die weer een lage bloeddruk veroorzaakt.
- gewichtstoename
- zich moeilijk kunnen concentreren
- vergeetachtigheid
- zich zwak voelen
- prikkelbaarheid
- zich snel emotioneel voelen
- enorme behoefte aan snoep hebben
Electrosmog heeft een negatieve invloed op de bijnieren..
Koffie, cola, ruzie maken, lang werken aan computer, gsm…..putten onze bijnieren uit, met als gevolg chronische vermoeidheid.
Niet verwerkte emoties zijn een permanente oorzaak van stress.
80 % van alle chronische klachten komen grotendeels voort uit een emotionele stress. Bij langdurige stress raken de bijnieren uitgeput en wordt er te weinig cortisol en cortinson aangemaakt.
Cortisol en cortison, zijn de hormonen van de bijnieren, ze spelen een rol bij het genezen van infecties en reguleren de bloedsuikerspiegel. Als deze hormonen zijn uitgeput, worden wij moe, krijgen slaapstoornissen, astma, artritis, geheugenverlies, depressief, apatisch en prikkelbaar.
De bijnierschors produceert het sekshormoon , hormonen die ons jong houden en ze reguleren onze mineraalhuishouding.
De bijnieren laden zich op tijdens onze slaap.
Electrosmog = electromagnetische velden, zoals radio, tv, lichtnet, koelkast, gsm, draagbare telefoon, microgolf, afstandsbediening, computer, enz…
Magneettherapie zorgt voor
- verbetering van de electrostress
- sneller herstel van de bijnieren
- sneller herstel van ziekte
- een beter effect van alle therapieën en medicijnen
Telkens je door je gsm praat, is het alsof je je hoofd in een magnetron stopt, de straling komt direct via de gehoorgang binnen.
Als je meer dan drie tassen koffie nodig hebt per dag, zijn je bijnieren verzwakt.
Magnetische inlegzolen, magneetbanden, kettingen en magneetmatrassen beschermen tegen electrosmog. Als je geen verschil voelt, is er een blokkade in het lichaam, die eerst weggewerkt dient te worden.
Naast gezonde voeding en vitaminen zijn magneten de beste beschermingsfactor voor electrosmog.
De bijnieren zijn de batterijen van ons lichaam,
dus laad ze goed op.
dus laad ze goed op.
De verborgen schatten in ons zeezout
De aandacht op zout, met name het uiterst ‘mineraalrijke’ zeezout. Geen Natrium-Chloride, zoals ons gewone keukenzout feitelijk en chemisch, te beschrijven is, maar een ander zout, waarover in dit artikel van Mike Donkers alles uit de doeken wordt gedaan..! Zo zout heb je het nog nooit gegeten.. Want hier is het hele verhaal over de achtergronden over dit koninklijk geschenk van de zee..!
x
De voorvoegsels ‘sal’, ‘sel’ en ‘sol’ slaan allemaal op zout. Misschien had je er nooit bij stil gestaan maar het woord ‘salaris’ slaat van oorsprong op uitbetaald krijgen in zout. Romeinse ‘sol’daten kregen namelijk gedeeltelijk hun ‘sol’-dij uitbetaald in zout.
Het woord ‘sol’ verwijst feitelijk naar ‘sol’, dus naar zonne-energie. Zout was ooit geld, zout was handel. Wat te denken bijv. van de Engelse woorden ‘to sell’ of ‘sale’. Zout is van oudsher belangrijk geweest, maar van daag de dag zit zout in het verdomhoekje. Hoe kan dat?
Er is veel misinformatie en zelfs bewuste desinformatie over zout. Er is zout dat heelt en zout dat doodt. Tijd om een en ander met een grote korrel zout te nemen.
Er doet een door de zoutindustrie verspreid hardnekkig fabeltje de ronde dat er geen verschil zou zijn tussen zeezout en tafelzout, omdat het toch allemaal natriumchloride is. En als er al wordt toegegeven dat zeezout uit andere mineralen en spoorelementen bestaat naast het dominante natriumchloride, wordt dit arrogant afgedaan als ‘zeer kleine hoeveelheden die te verwaarlozen zijn’. Maar niets is minder waar!
Geld als oorzaak..
Maar waarom is zeezout dan zo ondergesneeuwd..? Het antwoord hierop heeft, zoals zo vaak, te maken met geld. De waarheid is dat zout voor menselijke consumptie slechts 1% van de markt vormt van de zoutindustrie, en dat zo’n 93% van de wereldwijde zoutproductie voor industriële doeleinden is. De chemische industrie vereist uitsluiten pure natriumchloride en aangezien dit de meerderheid vormt voor de klandizie van de zoutfabrikanten is de norm voor zout een chemische norm geworden. Hierbij worden alle natuurlijke elementen in zout weggeraffineerd, omdat ze als ‘onzuiver’ voor de genoemde industriële processen worden gezien.
Dan blijft nog zo’n 7% over voor voedingsdoeleinden; hiervan gaat 6% als conserveermiddel voor voeding gebruikt worden. Hierdoor blijft er dus slechts 1% over, dat op de markt gebracht wordt als ‘tafel’- of ‘keukenzout’.
* * *
x
Gebruik Keltisch zeezout:
x
bevorder jouw gezondheid, en die van planten en de bodem!
Mike Donkers © 2010
xxDe voorvoegsels ‘sal’, ‘sel’ en ‘sol’ slaan allemaal op zout. Misschien had je er nooit bij stil gestaan maar het woord ‘salaris’ slaat van oorsprong op uitbetaald krijgen in zout. Romeinse ‘sol’daten kregen namelijk gedeeltelijk hun ‘sol’-dij uitbetaald in zout.
Het woord ‘sol’ verwijst feitelijk naar ‘sol’, dus naar zonne-energie. Zout was ooit geld, zout was handel. Wat te denken bijv. van de Engelse woorden ‘to sell’ of ‘sale’. Zout is van oudsher belangrijk geweest, maar van daag de dag zit zout in het verdomhoekje. Hoe kan dat?
Er is veel misinformatie en zelfs bewuste desinformatie over zout. Er is zout dat heelt en zout dat doodt. Tijd om een en ander met een grote korrel zout te nemen.
Er doet een door de zoutindustrie verspreid hardnekkig fabeltje de ronde dat er geen verschil zou zijn tussen zeezout en tafelzout, omdat het toch allemaal natriumchloride is. En als er al wordt toegegeven dat zeezout uit andere mineralen en spoorelementen bestaat naast het dominante natriumchloride, wordt dit arrogant afgedaan als ‘zeer kleine hoeveelheden die te verwaarlozen zijn’. Maar niets is minder waar!
Geld als oorzaak..
Maar waarom is zeezout dan zo ondergesneeuwd..? Het antwoord hierop heeft, zoals zo vaak, te maken met geld. De waarheid is dat zout voor menselijke consumptie slechts 1% van de markt vormt van de zoutindustrie, en dat zo’n 93% van de wereldwijde zoutproductie voor industriële doeleinden is. De chemische industrie vereist uitsluiten pure natriumchloride en aangezien dit de meerderheid vormt voor de klandizie van de zoutfabrikanten is de norm voor zout een chemische norm geworden. Hierbij worden alle natuurlijke elementen in zout weggeraffineerd, omdat ze als ‘onzuiver’ voor de genoemde industriële processen worden gezien.
Dan blijft nog zo’n 7% over voor voedingsdoeleinden; hiervan gaat 6% als conserveermiddel voor voeding gebruikt worden. Hierdoor blijft er dus slechts 1% over, dat op de markt gebracht wordt als ‘tafel’- of ‘keukenzout’.
25 juni 2013
Voedingstips
Voedingstips
Het is best om de warme, verse maaltijd ’s middags te
nemen en niet ’s avonds.- Dan is de verteringskracht het sterkst.
- Dan kan de eigen energie terug opgebouwd worden.
- Dan kan het eigen immuunsysteem terug opgebouwd worden.
- Dan stoort u de nachtelijke ontgifting niet.
- Dan geef je geen voeding aan virussen en bacteriën
- Dan zijn allergische verschijnselen ook een heel stuk minder.
- Dan staat de patiënt ’s morgens een heel stuk fitter op.
- De levenskracht die de basis vormt van energie van de mens is voor het grootste deel verdwenen uit diepvries, microgolf en conserven.
- Enkel de grofstoffelijke materie blijft over, en die maakt de mens zwaar en loom en moe.
- De opbouw van een gezonde darmflora en gezonde weerstand is
onmogelijk met diepvries, microgolf en conserven.
- Zeer vaak groeien daar zeer vervelende Camphylobacter bacteriën in, die moeilijk het lichaam terug verlaten, de darmflora vernietigen en uitputting geven.
- Vele mensen nemen uit gemak daar hun toevlucht naar, maar
komen daardoor in een vicieuze cirkel terecht.
- Met wat ge na 19 u eet, voedt ge uw probleem in plaats van uw lichaam.
- De nachtelijke ontgifting wordt zeer fel gestoord.
- Wat niet goed verteerd wordt, wordt gemakkelijk opgestapeld, wat u zwaar en moe maakt.
- Op de niet verteerde voeding groeien gemakkelijk virussen en bacteriën en schimmels.
- De voeding na 19 u geeft ook zeer gemakkelijk aanleiding tot
allergieën de volgende dagen.
Bron: Jo Van Eeckhout
Abonneren op:
Posts (Atom)
Stil gewaarzijn
Alleen door stil gewaarzijn kunnen we lichamelijk en geestelijk veranderen. Deze verandering is volkomen spontaan. Als we moeite d...
-
Er zijn overal in de wereld labyrinten aangelegd. Het labyrint is een mooi symbool dat ons een zekere weg wijst, maar dat je alleen begrijp...
-
De vlinder is het symbool voor het proces van transformatie en metamorfose. Verschijnt er een vlinder let dan goed op in welke ve...
-
Het is algemeen bekend dat de Zon zijn levenskracht afgeeft via zijn stralen. Lange tijd geleden dacht men dat de Zon een God was en no...