21 oktober 2014

De kracht van de eigen ziel
Auteur Moniuque Timmers geeft een pagina van haar nieuwe boek vrij voor publicatie. Het boek is een aanrader. Super goed geschreven, met ontroerende en herkenbare bijdragen van levenspartner en muzikant Marcel Jansen. Hier kun je de sfeer proeven van een hoofdstuk.
De ziel is de brug tussen lichaam en Geest. Bij de meeste mensen is deze brug nog geen stevige brug die goed begaanbaar is. Het is een brug in wording, die gebouwd of geweven wordt door liefde, inzicht en kennis, door begrip van de goddelijke wetten, door transformatie van onze menselijke geest, door goede verzorging en voeding. Een zuiver lichaam kan namelijk beter ontvangen, is stabieler van aard.
Ervan uitgaande dat de ziektes vanuit het zielenbewustzijn komen, is de werkelijke heling een bewust psychisch/energetisch proces. 
Ondertussen beseft men ook steeds meer dat allerlei chemische preparaten, medicijnen of andere toepassingen slechts tijdelijke of zelfs geen verlichting van klachten brengen. Het is de ziel die genezen moet worden, de ziel gevoed door de Geest, onze werkelijke Krachtbron, onze goddelijke Accu. Men kan soms de symptomen van een ziek lichaam doen verdwijnen maar de werkelijke oorzaak van een ziekte is hiermee niet uitgeschakeld en zal zich vroeger of later weer openbaren. Genezing moet gezocht worden op het gebied van de geestelijk/psychische mens want vanuit dit gebied is er de beste mogelijkheid om de ziel en daardoor ook het lichaam te genezen. De ziel moet in feite eerst genezen en hier ligt de sleutel voor werkelijke lichamelijke genezing én voor die innerlijke vrede die automatisch leidt tot uiterlijke vrede. Zo zijn we op weg om ons steeds meer te nestelen in ons nieuwe bewustzijn. Dit nieuwe bewustzijn is tevens de basis van dit komende gouden tijdperk.
Dit nieuwe bewustzijn is de Ik Ben die Ik Ben. Deze Ik Ben wordt niet meer geleid door wat er in je leven gebeurt. Je wordt niet meer beïnvloed door alle gebeurtenissen die om je heen gebeuren, door allerlei gedachten, door verwarrende emoties. Als je dit doet en toestaat, vergeet je dat je geworteld bent in je eigen krachtbron, het hier en nu. Je vergeet dat jij het leven zelf bent, dat jouw energieveld de ruimte is waar alles gebeurt.
Dit nieuwe bewustzijn is je verbonden voelen met jouw Krachtbron, een sterke onveranderlijke Kracht.


Elke gedachte voedt je ziel. Zijn het positieve gedachtevormen, dan verhogen ze je trilling, waardoor je ook meer uitstralend wordt en minder last hebt van je omgeving (als die soms belastend is); zijn het negatieve gedachten, dan verlagen ze de trilling van de ziel waardoor je als een spons alle energie opzuigt en je er langere tijd behoorlijk last van kan hebben. Gedachten voeden dus letterlijk de lagere of hogere aspecten van je ziel. Praat je met iemand die negatief van aard is of op dat moment beladen met lagere aspecten, dan slurpt dit jou leeg, je kunt buikpijn krijgen, je voelt je steeds onzekerder, wordt gemakkelijk defensief en laat je leiden door je eigen lagere gevoelens zoals geïrriteerdheid. Praat je met iemand die stralend en positief van aard is dan word je gevoed. Ieder mens dient duidelijke keuzes te maken.
Men vraagt mij wel eens: Hoe kan ik mezelf goed afschermen zodat ik geen last heb van de emoties of gevoelens van de ander, van een plek of werksituatie? Moet ik een roos voor me zetten of een glazen stolp om me heen visualiseren? Ik voel me vaak slecht als ik ergens ben geweest waar ik het niet prettig vind of waar het te druk is.
Als je je richt op je eigen Krachtbron ben je uitstralend, dit vormt een natuurlijke buffer, een uitstralend energieveld. Het beschermt je op een natuurlijke manier. Daarnaast ga je wel de verbinding aan met alles wat leeft. Door je af te schermen, verbreek je de verbinding, je scheidt je af. Door je te richten op je natuurlijke Krachtbron die zetelt in je buik/bekken word je uitstralend. Dit is voor mij de beste manier. Zo vertrouw je volledig op jezelf zonder allerlei kunstgrepen die eigenlijk bevestigen dat je van nature niet krachtig bent. Door je af te schermen aanvaard je niet het moment van nu maar ben je bezig om iets te zoeken waardoor je je veiliger en beter voelt. Je bent op zoek naar iets om te doen, waardoor je niet gewoon kan zijn. Hier ligt het verschil. Zijn we Human Beings of Human Doings? We hebben alles in ons, alleen handelen we er niet naar, we zijn constant op zoek naar iets beters. Oefeningen houden je gevangen in het idee dat je nog niet volmaakt bent. Je dient er dus altijd een bevestiging aan vast te knopen van wie je werkelijk bent, een goddelijk wezen vol vermogens die je door de oefeningen alleen maar versterkt. Jouw bewustzijn is eeuwig, eindeloos, zonder begin of einde. Daardoor is er niets wat je niet bent. Ons denken is echter beperkt. Het kan niet begrijpen dat alles goed is omdat het tot nu toe anders is geconditioneerd. Door je denken kun je geen afstand nemen van je beperkingen. Door in het hier en nu enkel te zijn, wel. Er is geen weg naar inzicht, het inzicht zit in jezelf. Je kunt het elk moment oproepen en ervaren. Accepteer dat alle vermogens in jou zitten, sommige zijn sterk geactiveerd andere latent aanwezig.
Door steeds bewuster je gedachten te kiezen en te selecteren, door je af te stemmen op die gevoelsstromen die je prettig vindt, voed je de kracht van de ziel. De kracht van de ziel is ook het Licht van de ziel en staat voor het ontluikende bewustzijn, het wakker worden. Eerst een straaltje zoals een ochtendgloren maar algauw wordt het een stralende zon.
In contact staan met de Kracht van de Eigen Ziel, de Bron waar kennis en liefde kind aan huis zijn, zorgt voor een verfijndere afstemming waardoor we niet meer beïnvloedbaar zijn voor de neurologische schakelingen in onze hersenen die ervoor zorgen dat we ons goed of slecht voelen. Je persoonlijkheid is geschakeld aan de menselijke geest en dus is het zinvol om je menselijke geest te beteugelen en onder ogen te zien wat je nog belemmert. Dat helpt om weer een HEEL mens te zijn en je EEN te voelen met alles wat leeft. Wees je ervan bewust dat het goddelijk Bewustzijn elk moment door je wezen stroomt en dat dit hetzelfde bewustzijn is dat door de hele schepping stroomt! Heeft Jezus niet gezegd dat wij nog grotere werken zullen doen dan Hij al deed?
Als je persoonlijkheid gericht is op jouw Krachtbron, op diegene die je wilt zijn dan is er geen of in ieder geval veel minder hunkering en gehechtheid aan de talrijke gemoedstoestanden en ervaringen van de menselijke geest. Veel mensen lijden en hierbij bedoel ik niet fysieke of psychologische pijn maar het lijden dat verankerd is in onze oude gedachtepatronen op collectief niveau.
Het is de niet aflatende wens en het diepe verlangen om constant iets anders te ervaren dan wat er is. Het is onze diepe weerstand tegen patronen die ons niet aanstaan. Dit is in feite de grootste illusie die als basis afgescheidenheid heeft; we kunnen ons niet verbinden, voelen geen Eenheid, geen verbondenheid…de grootste pijn van de ziel.
Het is belangrijk, de realiteit van het moment te beleven, het hier en nu zonder er weerstand aan te bieden of dit moment te willen veranderen, het naar je hand te zetten. Als je bereid bent het nu volledig te ervaren, voel je je niet meer afgescheiden, maar verbonden met alles wat leeft. Je beleeft de waarheid van het moment! Je gaat een levensdans aan die niet meer vast en statisch is, maar licht als de wind. Je mag nog steeds voor- en afkeuren hebben, kwaadheid of emoties kunnen nog steeds opkomen maar ze raken je niet meer in de kern en daardoor wordt de behoefte om te oordelen steeds minder. Je bent dan als het kind dat even heel kwaad kan zijn maar ook weer, een tel later, zich kan verwonderen over iets bijzonders of weer lacht om een nieuwe ervaring. Je zult merken door zo gemakkelijk en ontspannen in het hier en nu te staan, in goede verbinding met jouw Bron, je weer de Kracht van je Eigen Ziel ervaart, zodat emotionele gewoontepatronen, belastende gedachten steeds meer slijten.
Ook de relatie met je lichaam verandert. Je kunt het lichaam steeds meer ervaren als een prachtig voertuig, de tempel van de ziel. Je kunt genieten van jouw lichaam als je beseft dat dit jouw persoonlijke instrument is om het goddelijke tot uitdrukking te brengen zodat het niet meer gevormd wordt door de belastende energie van de menselijke geest. Dan is het niet meer zo moeilijk om gezond te eten, minder te snoepen. Je voelt in al zijn volheid dat het belangrijk is om er goed voor te zorgen.
Probeer eens naar iedere aanraking, elke geur, elke klank en gewaarwording te kijken of het de eerste keer is, met de ogen van een kind. Zo ontdek je steeds meer dat je niet afgescheiden bent maar dat je EEN bent met de hele schepping. Zo kun je jouw goddelijke dans van bewustzijn ervaren, jouw wereld scheppen zoals je het graag wilt. Dit is de werkelijke verlichting zoals we deze gaan beleven in dit nieuwe tijdperk, het Waterman-tijdperk. We gaan alles zien zonder tussenkomst van onze bekrompen persoonlijkheid, onze interpretatie van de menselijke geest. Als je zo zuiver gaat kijken, weet je dat je altijd al verlicht bent geweest, het is onze natuurlijke staat en ons erfrecht om dit weer op te eisen. De aard van de evolutie vereiste, tot nu toe, dat er maar enkele mensen of grote geesten waren uitverkoren (als voorbeeld) om deze verlichte staat te zijn. We zijn nu in een tijd beland dat wij allen worden voorbereid op de terugkeer van deze natuurlijke staat van zijn. Het is niet alleen een kosmisch kadootje voor iedereen maar ook ons erfrecht! Hier en nu is het moment aangebroken dat we onze natuurlijk verlichte staat weer gaan herkennen en beleven. Zo gauw we doorhebben dat we klaar zijn met het volgen van onze beperkte menselijke geest en kiezen voor overvloed, het contact met de Bron, opent dit al onze vermogens om werkelijk te zijn, werkelijk te zien wie wij zijn. Wij zijn allemaal al levens lang bezig om ons voor te bereiden op dit grote kosmische moment.
De vraag is niet of we verlichte wezens zijn maar wanneer we ernaar gaan handelen.
Het boek is nu verkrijgbaar in de boekhandel.
Meer informatie: www.moniquetimmers.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten