24 november 2014

Deze kruiden zijn goed voor de gezondheid


Het is algemeen bekend dat kruiden goed voor je zijn. Zo kunnen ze een kalmerend effect hebben, stress verminderen of voor een heldere geest zorgen. Ken je de gezondheidsvoordelen van deze kruiden al? Je zou ze vaker moeten toevoegen aan je maaltijd want ze hebben een positieve invloed op je gezondheid.

Alles over de effectiviteit van Kruiden voor het welzijn van de mens.Kurkuma

Door de eeuwen heen gebruikten Ayurvedische artsen kurkuma om ademhalingsproblemen te behandelen. Uit studies is gebleken dat kurkuma helpt de longen te beschermen tegen irriterende en verontreinigende stoffen of stoffen die voor infecties kunnen zorgen, zoals sigarettenrook, uitlaatgassen en virussen. Kurkuma onderdrukt het eiwit NF-κB, wat infecties en slijm in de luchtwegen veroorzaakt. Je kunt het combineren met vette oliën en zwarte peper zodat het kruid beter in het lichaam kan worden opgenomen. Twee tot drie eetlepels tot drie keer dag.

Rode pepers

Wetenschappers van de Purdue-universiteit in de Amerikaanse staat Indiana kwamen tot de ontdekking dat capsaïcines in rode pepers onze drang naar vette, zoete en zoute voeding vermindert. Wanneer deze capsaïcines onze darmen bereiken, zorgen ze ervoor dat bruin vetweefsel harder gaat werken waardoor calorieën sneller dan gewoonlijk worden verbrand. Tenminste een halve theelepel pepers per portie.

Rozemarijn, kurkuma, galangal

Als je vlees op de barbecue legt ontstaan heterocyclische amines (HCA’s), gifstoffen die in verband worden gebracht met verschillende kankersoorten. Vooral knapperige, aangebrande stukken zitten vol HCA’s. Onderzoekers van de Kansas State University kwamen erachter dat het marineren of inwrijven van hamburgers met rozemarijn de hoeveelheid HCA’s tot 70 procent verminderde en dat een combinatie van de kruiden resulteerde in een vermindering tot 42 procent. De antioxidanten zorgen ervoor dat de gifstoffen zich minder gemakkelijk kunnen vormen. Gebruik geen zoete sauzen omdat de hoeveelheid HCA’s door de blootstelling van suiker aan hoge temperaturen kan verdubbelen of verdrievoudigen.

Oregano, kaneel, rozemarijn, kurkuma, kruidnagel en paprika

Na het eten van vet voedsel vormen zich triglyceriden en wordt de ongebruikte glucose opgeslagen als vet. Oregano, kaneel, rozemarijn, kurkuma, kruidnagel en paprika bevatten antioxidanten die de gevoeligheid voor insuline verbeteren, waardoor de schade na een vette maaltijd wordt beperkt. Ongeveer twee theelepels kruiden per portie.

Rozemarijn, pepermunt en kaneel

Men vermoedt dat het gebruik van deze kruiden de ontwikkeling van Alzheimer kan uitstellen of de symptomen ervan kan verzachten. Rozemarijn en pepermunt kunnen het geheugen helpen verbeteren. Deze kruiden bevatten antioxidanten die stress verminderen in bepaalde hersengebieden die worden geassocieerd met geheugen en leervermogen. Stoffen in kaneel kunnen neurale aandoeningen in het brein voorkomen.

HLN 


Knoflook 100 keer krachtiger dan antibiotica bij bestrijding van voedselvergiftiging.

    Knoflook

Het belangrijkste ingrediënt van knoflook is 100 keer krachtiger dan twee populaire antibiotica bij bestrijding van de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftiging, hebben wetenschappers ontdekt.

Door tests ontdekte men dat de verbinding diallyl sulfide gemakkelijk de beschermende slijmerige biofilm kan doorbreken, die door de bug gebruikt wordt om het moeilijker te maken hem te vernietigen. Het is niet alleen veel krachtiger dan de antibiotica erytromycine en ciprofloxacine, ook duurt het een fractie van de tijd om te werken.
Ontdekking

De ontdekking, gepubliceerd in de Journal of Antimicrobial Chemotherapie, kan de deur openen naar nieuwe behandelingen van rauw en bewerkt vlees en oppervlakken voor voedselbewerking, wat de tol van campylobacter voedselvergiftiging zou verminderen. Dr. Michael Konkel van de Washington State University zei: ‘Dit werk is erg spannend, omdat het laat zien dat deze verbinding de potentie heeft om ziekteverwekkende bacteriën in het milieu en in onze voedselvoorziening te verminderen’.

Symptomen

Campylobacter is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten in de Verenigde Staten en waarschijnlijk de hele wereld. De symptomen van de infectie omvatten diarree, krampen, buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook in bijna een derde van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening, Guillain-Barre syndroom genaamd.

Oorzaak voedselvergiftiging

De meeste Campylobacter infecties komen voort uit het eten van rauw of onvoldoende gaar pluimvee, of voedsel dat verontreinigd is door vuile oppervlakken en gebruiksvoorwerpen. Het is de meest voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging in het Verenigd Koninkrijk, volgens de Food Standards Agency, en was in 2009 verantwoordelijk voor 88 sterfgevallen in Engeland en Wales.

Zaplog.nl en Dailymail.co.uk


Gember doodt leukemiecellen.


Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat 6-shogaol, een organische verbinding in gember die lijkt op 6-gingerol, in vitro en in vivo leidt tot de geprogrammeerde celdood van leukemiecellen. De studie is verschenen in het tijdschrift Molecular Cancer.

De onderzoekers zeggen dat 6-shogaol ook bij andere kankersoorten – waaronder longkanker, eierstokkanker en borstkanker – op effectieve wijze celdood kan veroorzaken. Opvallend genoeg gaat 6-shogaol erg selectief te werk: kwaadaardige cellen worden gedood en gezonde cellen blijven onaangetast.

Gember heeft al een lange geschiedenis van gebruik als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. Gember wordt onder meer toegepast bij reisziekte en andere vormen van misselijkheid, om de neiging tot braken te onderdrukken.

In de Verenigde Staten wordt gember als tinctuur gebruikt om maagklachten te behandelen. Diverse onderzoeken hebben daarnaast een antidiabetisch effect van gember aangetoond. Volgens de Arabische folklore is gember goed om het geheugen te verbeteren. Van oudsher wordt het ook gebruikt als middel voor verbetering van de hersenfuncties.

Recent wetenschappelijk onderzoek wijst nu op kankerbestrijdende en ontstekingsremmende eigenschappen van gember. 6-Shogaol gaat de strijd aan met kankercellen, maar heeft in tegenstelling tot chemotherapie of bestraling geen schadelijke bijwerkingen.

In 2003 kwamen Taiwanese wetenschappers tot de ontdekking dat 6-gingerol, een organische verbinding die het meest verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van de wortelstok van de gemberplant, leidt tot de dood van leukemiecellen.

[Activist Post]


Hoe tomaten hartaanvallen kunnen voorkomen.


Een kankerbestrijdende stof in tomaten kan ook worden gebruikt om hartaandoeningen en beroertes te voorkomen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Lycopeen, een krachtige antioxidant die wordt gevonden in fruit en groenten, blijkt de bloedvaten van hartpatiënten te verwijden.

Hartaanvallen en beroertes doen zich meestal voor na vernauwing van de aderen. In 2012 stierven in Nederland bijna 10.000 personen door coronaire hartziektes. Het grootste deel daarvan stierf als gevolg van een acuut hartinfarct.

Artsen denken nu dat een dagelijkse dosis lycopeen of een ‘tomatenpil’ het risico op hartaandoeningen verkleint door de bloedvaten te verwijden. “We hebben duidelijk laten zien dat lycopeen de functie van de bloedvaten van hartpatiënten verbetert,” aldus hoofdonderzoeker dr. Joseph Cheriyan van de Universiteit van Cambridge.

Een dagelijkse tomatenpil is geen vervanging voor andere behandelingen, maar kan extra voordelen bieden, ging hij verder. We kunnen niet zeggen of het aantal hartaandoeningen hierdoor omlaag gaat, daarvoor zouden we omvangrijkere onderzoeken moeten doen.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat mensen die het mediterrane dieet volgen minder last hebben van hart- en vaatziekten. Het mediterrane dieet – dat rijk is aan fruit, groenten en olijfolie – wordt beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaartziekten.

Onderzoekers schrijven het verband tussen het mediterrane dieet en een lagere kans op hartaandoeningen met name toe aan lycopeen, dat 10 keer krachtiger is dan vitamine E. Het is nog onduidelijk middels welk mechanisme lycopeen leidt tot een kleiner risico op hartproblemen.

De positieve resultaten komen voort uit een testtraject waarbij 36 hartpatiënten en 36 gezonde mensen Ateronon – een supplement dat 7 mg lycopeen bevat – of een placebo kregen. De bloedstroom van de hartpatiënten was als gevolg van de extra lycopeen sterker en tegelijk verbeterde de flexibiliteit van de aderen.

De hartpatiënten slikten allemaal cholesterolverlagende statines. Desondanks werkte hun endotheel – een laagje cellen aan de binnenkant van de aderen – vergeleken met de gezonde vrijwilligers niet naar behoren.
Naast tomaten zijn ook wortelen, pepers, grapefruits en watermeloenen rijk aan lycopeen. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

[Express]


Last van reuma of jicht? Probeer zevenblad.

Zevenblad is te vinden op beschaduwde plaatsen in heggen, tuinen, bermen en akkerlanden op vochtige of bemeste grond. De plant wordt beschouwd als onkruid, omdat de wortelstok makkelijk afbreekt en daardoor moeilijk te verwijderen is.

Het kruid heeft echter een nuttige medicinale werking bij jicht en reuma. Aan de stengel zitten zeven blaadjes, vandaar de naam. In juni bloeien de witte schermbloemen van de plant. Zevenblad werd vroeger ook wel Romeinse spinazie genoemd. De strategieën die de Romeinen gebruikten worden namelijk gespiegeld door de tactieken die zevenblad in menig tuin uitvoert. De officiële naam luidt Egopodium podagraria en verwijst naar het Griekse woord voor ‘geitenpoot’.

Podagraria heeft betrekking op de medicinale werking van zevenblad. De plant kan worden gebruikt bij jicht en reuma. Zevenblad bevat onder meer vitamine C, vitamine A, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur. Door deze stoffen helpt het kruid het bloed te ontzuren. Reuma, jicht en veel andere aandoeningen zijn gerelateerd aan de zuurgraad van ons bloed.

Zevenblad maakt daarnaast de celwand van de darmen sterker. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt ervoor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kan leiden tot jicht en reuma. In vroegere tijden was de geneeskracht van de plant alom bekend. Het kruid heeft ook een energetische werking. Het helpt ons de beperkingen die onze groei stagneren los te laten en een juiste vorm van manifestatie te vinden.

Zevenblad kan op verschillende manieren worden bereid. Een aftreksel van het blad kan worden gedronken als thee of gebruikt als kompres bij jicht, insectensteken of reumaplekken. Zevenblad is eetbaar; de bladeren kunnen worden bereid als spinazie. Gedroogd smaakt het naar peterselie. Van de bladeren kan ook soep worden gemaakt.

Je kunt de bladeren rauw door een salade doen of ze blancheren of roerbakken. Zevenblad kan ook worden gebruikt om pesto, kruidenboter of een hartige taart mee te maken.

[The Optimist] 


Lavendel beter tegen angsten dan antidepressivum    


Bij de behandeling van angsten is lavendel effectiever dan medicijnen,  zo blijkt uit nieuw onderzoek.  Patiënten die het lavendelpreparaat silexan slikten hadden minder  klachten over angsten dan patiënten die een placebo of een echt antidepressivum hadden ingenomen. Een groep wetenschappers van de Universiteit van Wenen publiceerde het onderzoek in het laatste nummer van het International Journal of Neuropsychopharmacology. 


Angststoornis;

De Oostenrijkse wetenschappers onderzochten tien weken lang 539 mensen bij wie een angststoornis was vastgesteld. Voor de proef werden mensen geselecteerd die meer dan 18 scoorden op de Hamilton Rating Scale for Depression (HRSD), een veelgebruikte schaal om angst en depressie te meten. Een deel van de patiënten kreeg dagelijks 160 of 80 milligram lavendelolie. Een ander deel kreeg 20 milligram van het antidepressivum paroxetine en een derde groep kreeg een placebo. 

Minder last

Lavendel werkt op gunstige wijze in op chemische stoffen in het brein die voor angststoornissen zorgen. Mensen die het extract van lavendel hadden ingenomen, hadden achteraf minder last van bijwerkingen. Bij de groep patiënten die lavendel kreeg, daalde de angstscore met 14,1 punten. Bij mensen die het antidepressivum paroxetine hadden geslikt, daalde die met slechts 11,3 punten. De groep die een placebo nam, meldde een daling van de angstscore met 9,5 punten. Paroxetine wordt in Nederland en België verkocht onder de merknaam Seroxat.

HLN.Be
De magie van Manukahoning           

Waarom heeft honing een ontsmettende werking? Diverse studies hebben aangetoond dat bepaalde stoffen in Manukahoning een antibacteriële en antioxiderende werking hebben.  Manukahoning voorkomt infecties door eiwitten op te lossen die bacteriën nodig hebben om zich te kunnen vermenigvuldigen.   

De honing kan ook worden gebruikt om wonden schoon te maken. Het enzym glucoseoxidase, dat in Manukahoning wordt gevonden, activeert de omzetting van glucose tot gluconzuur en waterstofperoxide. Niet schadelijk voor de huid, maar genoeg om sommige bacteriën te doden.
Infecties; Waterstofperoxide heeft een desinfecterend effect en wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel.

Alle honingsoorten bevatten glucoseoxidase, maar in Manukahoning wordt het enzym in grotere hoeveelheden gevonden. Zelfs als de honing wordt gemengd met een stof die de vorming van waterstofperoxide blokkeert, heeft hij nog steeds een sterke antibacteriële werking. 

Manukahoning bevat naast glucoseoxidase namelijk ook methylglyoxaal, een stof die bepaalde infecties helpt voorkomen, waaronder infecties met Streptococcus, E. Coli, MRSA en nog een aantal andere potentieel gevaarlijke infecties. Methylglyoxaal komt van nature in honing voor, maar wordt in Manukahoning in hogere concentraties aangetroffen. 

Suiker Honing werkt verder als natuurlijk antibioticum vanwege de hoge concentraties aan suiker, zodat sommige bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Honing bevat ook een antibacterieel eiwit, Bee defensin-1 genaamd, dat tevens een functie in het afweersysteem van bijen vervult. De hoop is dat uit honing stoffen kunnen worden gewonnen die bruikbaar zijn als antibioticum. Steeds meer bacteriën zijn resistent geworden tegen de bestaande antibiotica.

Naturalnews.com
De banaan kwaliteiten.


Depressie: Volgens een recent onderzoek door MIND onder mensen die aan een depressie lijden, voelen zich veel beter na het eten van een banaan. Dat komt doordat bananen tryptophaan bevatten, een soort proteïne die het lichaam omzet in serotine, een stof die ervoor bekend staat om u te ontspannen, uw stemming te verbeteren en u in het algemeen gelukkiger te doen voelen.   

PMS: Vergeet de pillen – eet een banaan. De vitamine B6 die ze bevat regelt het glucosegehalte in het bloed, Dat uw stemming kan beïnvloeden.  

Bloedarmoede: Met hun hoge ijzergehalte stimuleren bananen de productie van hemoglobine in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van bloedarmoede.   

Bloeddruk: Dit unieke tropisch fruit bevat enorm veel potassium, maar toch weinig zout zodat het perfect helpt tegen hoge bloeddruk. Daarom heeft de Amerikaanse FDA onlangs aan de bananenindustrie toelating gegeven om officieel te claimen dat het fruit het risico op hoge bloeddruk en een beroerte verminderd.  

Kracht van het brein: 200 studenten in de Twickenham school (GB) Werden dit jaar door hun examens geholpen door het eten van bananen bij het ontbijt en lunch. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit vol potassium helpt bij de studie door de leerlingen alerter te maken.  

Constipatie: De vezelrijke banaan opnemen in het dieet kan helpen om de normale werking van de darmen te herstellen zonder laxeer- middelen te gebruiken.  

Brandend maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk zuurwerend – effect op het lichaam, dus eet een banaan als u last heeft van brandend maagzuur.  

Zenuwen: Bananen bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel helpen kalmeren.   

Roken: Bananen kunnen mensen helpen om van het roken af te geraken. De B6 en B12 vitamines die ze bevatten evenals het potassium en magnesium helpen het lichaam bij het herstellen van het nicotine gebrek.  

De banaan is een natuurlijke remedie tegen veel aandoeningen.
Vergeleken met een appel bevat ze 4x zoveel proteïnen 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor, 5x zoveel vitamine A en ijzer en 2x zoveel andere vitamines en mineralen, dus één van de beste voedingsmiddelen.        
Voeding en Kleur

We kunnen de kleurtrillingen waaraan ons lichaam behoefte heeft ook in balans brengen door het eten van juiste voedingsproducten. 

Elk voedingsmiddel heeft een specifieke kleur en oefent rechtstreeks invloed uit op ons energieniveau uit door de organen waarop het inwerkt en de spirituele energieën van de chakra's te stimuleren.

Rode producten voor energie en aarding (wortel chakra) Tomaten, aardbeien, rode paprika en appels bevatten veel ijzer en kunnen daardoor het uithoudingsvermogen en de vitaliteit vergroten.    

Oranje producten voor een goede spijsvertering (heiligbeen chakra) Sinaasappelen, mandarijnen, gele paprika, worteltjes, eigeel zijn rijk aan enzymen die een gezonde eetlust en spijsvertering bevorderen.  

Gele producten voor reiniging (zonnevlecht chakra) Citroenen, gele paprika, bananen, ananas, mais, noten en zaden, en boter helpen het lichaam te ontgiften, vooral de lever, milt, galblaas en pancreas.    

Groene producten voor een sterk hart (hart chakra). Druiven, kiwi, broccoli, sla, komkommer en erwten bewerkstelligen de harmonie in het lichaam.
Groen is de kleur van evenwicht scheppende energie en is belangrijk in uw dagelijkse voeding.    

Blauwe en indigo producten voor koestering (keel chakra). Bosbessen, pruimen, olijven, pruimen en jeneverbessen. Blauw en indigo producten verkoelen en kalmeren het lichaam en bevorderen de slaap.  

Violette producten voor creatieve ideeën (kruin chakra). Bramen, paarse druiven, aubergines, paarse uien, kool, rapen. De epifyse heeft de energie van violette producten nodig voor het stimuleren van de spirituele en creatieve regio's in het lichaam. Meer violet voedsel eten kan helpen innerlijke kennis en de intuïtie te ontwikkelen. 
De Paardenbloem (Taraxacum officinalis)

De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts weinigen mee bekend zijn. 
De paardenbloem bevat tevens veel vitamines en mineralen, met name kalium.

Het kruid reinigt de galblaas en de lever en doordat het levervetten afbreekt is het een effectief diureticum. Uit recent onderzoek blijkt dat de bloem diverse kankersoorten helpt genezen.

Oxidatieve stress
Het extract van de paardenbloem is goed in staat de oxidatieve stress te bestrijden. (Bij de lever)
Paardenbloemthee blijkt tevens de strijd aan te gaan met borst en prostaatkanker. De bladeren bleken een geneeskrachtige werking te hebben.

Apoptose
Er wordt gebruik gemaakt van de wortels van de bloem. De thee bleek apoptose of het proces van geprogrammeerde celdood in de leukemiecellen in gang te zetten. Uit onderzoek bleek dat Paardenbloemthee gezonde cellen met rust laat.

Het international Journal of Oncology kwam in 2011 met een rapport waarin werd geconcludeerd dat de paardenbloem de groei van prostaatkankercellen onderdrukt.
Paardenbloem bevordert vorming en afscheiding van urine en verhoogt tevens de vloeibaarheid van de galsappen en draagt bij tot het verdwijnen van gal en nierstenen.
Basilicum

Is rijk aan kalium, mangaan, koper, magnesium en bevat veel antioxidanten en vitaminen, vooral A en K. Ook bevat het de polyfenonen orientine en vicenine, die tegen straling beschermen. 

En dan zijn er nog de antioxidanten kryptoxanthine, luteïne and zeaxanthine. Deze helpen allemaal mee schadelijke vrije radicalen te bestrijden en helpen daarmee kanker te voorkomen. Dat had u vast niet gedacht van dat vrolijke plantje op uw vensterbank, op het balkon of in de moestuin. 

De Latijnse naam van basilicum is Ocimum Basilicum, het behoort tot de familie Lamiaceae. Van origine is het inheems in Iran, India en andere tropische gebieden in Azië, maar het groeit ook prima in uw moestuin, kas of op de vensterbank. De hele plant wordt gebruikt: bladeren, bloeiende toppen, zaden, olie. Niets hoeft te worden verspild.

Van oudsher wordt het gebruikt tegen koorts en parasieten. Ook wordt het toegepast bij kwalen van het zenuw- en spijsverteringsstelsel. Het werkt tegen misselijkheid, braken, aan zenuwen gerelateerde hoofdpijnen en niet-specifieke haarden van reumatische pijn. Het bevordert de bloedsomloop (altijd goed, behalve bij een slagaderlijke bloeding natuurlijk), het wordt gebruikt als anti-trombosemiddel en is pijnstillend. 

Je kan er thee van zetten, het is een belangrijk ingrediënt voor pesto's en soepen, je kan er een tonicum van maken of de blaadjes rauw verwerken in maaltijden. 
Gezond zijn voor het Hart:

Je bent wat je eet’ luidt een bekend gezegde. Je gezondheid wordt onder meer bepaald door wat je eet.

Iedereen weet dat fastfood slecht is. Niet iedereen weet echter wat dan wel gezond is. Hier volgt een lijst van tien voedingsmiddelen die goed zijn voor je hart.

Havermout Havermout is rijk aan omega-3-vetzuren, foliumzuur, kalium en voedingsvezels. Daarnaast helpt dit superfood het gehalte LDL-cholesterol (low density lipoproteïne of ‘slecht’ cholestorol) te verlagen waardoor je aderen gezonder worden. 

Zalm Zalm bevat net als andere vissoorten omega-3-vetzuren die helpen om de bloeddruk te verlagen en die helpen voorkomen dat het bloed gaat klonteren. Door een paar keer per week zalm te eten wordt de kans op een hartaanval met een derde teruggedrongen. Zalm bevat ook de carotenoïde astaxanthine, een krachtige antioxidant. Mocht je geen liefhebber zijn van zalm dan kun je bijvoorbeeld makreel, tonijn, haring of sardines overwegen.

Avocado Een avocado geeft je een gezonde dosis enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Avocado’s helpen daarnaast het LDL gehalte te verlagen terwijl het HDL of ‘goede’ cholesterol gehalte wordt verhoogd. Ze helpen ook om aderverkalking te voorkomen. Avocado pulp bevat de carotenoïden bètacaroteen en lycopeen, die het hart gezond houden. 

Olijfolie bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren en verlaagt het ‘slechte’ cholestorol. Een studie die is uitgevoerd in zeven landen concludeerde dat de sterftecijfers als gevolg van hartziekten het laagst waren op Kreta. Kretenzers gebruiken namelijk veel olijfolie. Kies voor de extra virgin olijfolie (EVOO) of de virgin olijfolie. Extra virgin wordt mechanisch geperst zonder hitte of chemische toevoeging en moet minder dan 1 procent zuur bevatten. Virgin olijfolie moet minder dan 1,5 procent zuur bevatten. 

Noten Evenals olijfolie zijn noten een ideale bron van gezonde vetzuren. Walnoten zijn rijk aan omega-3-vetzuren en door amandelen en macadamia’s toe te voegen voorzie je je lichaam van enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Noten bevatten daarnaast gezonde voedingsvezels.   

Bessen Bosbessen, frambozen, aardbeien, kies maar wat je lekker vindt. Deze bessen zitten vol ontstekingsremmers die de kans op hart- en vaatziekten en kanker terugdringen. Bosbessen en bramen zijn het gezondst.

PeulvruchtenLinzen, kikkererwten, zwarte en rode bonen voorzien je van de benodigde hoeveelheid voedingsvezels. Bovendien bevatten peulvruchten omega-3-vetzuren en calcium. 

Spinazie laat je ‘motor’ draaien zonder dat je stil komt te staan door de grote hoeveelheid luteïne, foliumzuur, kalium en voedingsvezels. Elke groente helpt in principe ziekten buiten de deur te houden. Van de 150.000 mannen die in de afgelopen 12 jaar door doktoren zijn geobserveerd liepen zij die twee maal per dag groenten aten 25 procent minder kans op aandoeningen aan het hart en vaartstelsel. Het bleek dat de kans op aandoeningen bij elke extra maaltijd met groenten met nog eens 17 procent daalde. 

Lijnzaad wordt in cosmetica gebruikt om de huid en het haar te voeden, maar het is ook heel goed voor je hart. Lijnzaadolie is rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren. Voeg een beetje lijnzaadolie toe aan je havermout en je hebt een heel gezond ontbijt.

Sojaboon Deze peulvrucht is een bron van eiwitten, maar helpt ook het cholesterol gehalte te verlagen. De meest natuurlijke bron van soja is tofoe en bovendien is sojamelk een goede aanvulling op hele granen. Merk op dat sommige sojaproducten, zoals soja hotdogs, veel zout bevatten waardoor de bloeddruk kan stijgen.

Bron: Pravda ru 
Natuurlijke middelen tegen Artrituspijn

Onze gewrichten zijn overgangen tussen twee botten waarbij beweging mogelijk is. In 2003 waren er in Nederland naar schatting 2,3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. 
Als gewrichtspijn wordt veroorzaakt door artritis, kan de pijn worden geminimaliseerd door te kiezen voor een natuurlijke behandeling. Hieronder volgt een lijst van vijf natuurlijke remedies tegen artritispijn. Ze zijn veilig en hebben geen bijwerkingen.

Mosterdolie: als je pijn voelt kun je het gewricht masseren met mosterdolie. Het helpt de bloedstroom te stimuleren. Masseer het gewricht dagelijks met de olie. De olie werkt nog beter als je hem licht verwarmt. 

Bitterzout: magnesiumsulfaat of bitterzout helpt je lichaam te ontspannen. Het kan op twee manieren worden gebruikt. Mix warm water met citroensap en voeg daar bitterzout aan toe om te drinken. Daarnaast kun je met dit zout een warm bad nemen. Het is een bron van magnesium en helpt de zuurgraad in je lichaam te reguleren.

Appel ciderazijn: helpt gewrichtspijn als gevolg van gifstoffen in de gewrichten en het omringende weefsel te verzachten. Het is een bron van calcium en fosfor. Drink een glas warm water met één theelepel appel cider azijn. Je kunt er ook honing aan toevoegen voor de smaak. Probeer dagelijks minimaal één glas te drinken.

Alfalfa: er zijn tegenwoordig alfalfa tabletten verkrijgbaar. Deze spruitgroente kan worden gebruikt om thee van te maken. Kook het water en voeg enkele zaden alfalfa toe. Drink er twee koppen per dag van en de gewrichtspijn zal afnemen. 

Bernagie: heeft een ontstekingsremmende werking. Bij de Grieken stond de plant bekend om zijn opbeurende werking. Bernagie- of  Borage olie bevat een hoog gehalte aan gamma-linoleenzuur (GLA), evenals zink, magnesium, vitamine B6 en biotine en kan worden gebruikt om pijnlijke gewrichten te masseren. Masseer twee keer per dag met deze olie. 
Je kunt ook kersen, visolie, kaneel, kurkuma en gember proberen om gewrichtspijn tegen te gaan.


Bron: Wakingtimes.co

Geen opmerkingen:

Een reactie posten