Het
is algemeen bekend dat kruiden goed voor je zijn. Zo kunnen ze een
kalmerend effect hebben, stress verminderen of voor een heldere geest
zorgen. Ken je de gezondheidsvoordelen van deze kruiden al? Je zou ze
vaker moeten toevoegen aan je maaltijd want ze hebben een positieve
invloed op je gezondheid.
Door
de eeuwen heen gebruikten Ayurvedische artsen kurkuma om
ademhalingsproblemen te behandelen. Uit studies is gebleken dat
kurkuma helpt de longen te beschermen tegen irriterende en
verontreinigende stoffen of stoffen die voor infecties kunnen zorgen,
zoals sigarettenrook, uitlaatgassen en virussen. Kurkuma onderdrukt
het eiwit NF-κB, wat infecties en slijm in de luchtwegen
veroorzaakt. Je kunt het combineren met vette oliën en zwarte peper
zodat het kruid beter in het lichaam kan worden opgenomen. Twee tot
drie eetlepels tot drie keer dag.
Rode
pepers
Wetenschappers
van de Purdue-universiteit in de Amerikaanse staat Indiana kwamen tot
de ontdekking dat capsaïcines in rode pepers onze drang naar vette,
zoete en zoute voeding vermindert. Wanneer deze capsaïcines onze
darmen bereiken, zorgen ze ervoor dat bruin vetweefsel harder gaat
werken waardoor calorieën sneller dan gewoonlijk worden verbrand.
Tenminste een halve theelepel pepers per portie.
Rozemarijn,
kurkuma, galangal
Als
je vlees op de barbecue legt ontstaan heterocyclische amines (HCA’s),
gifstoffen die in verband worden gebracht met verschillende
kankersoorten. Vooral knapperige, aangebrande stukken zitten vol
HCA’s. Onderzoekers van de Kansas State University kwamen erachter
dat het marineren of inwrijven van hamburgers met rozemarijn de
hoeveelheid HCA’s tot 70 procent verminderde en dat een combinatie
van de kruiden resulteerde in een vermindering tot 42 procent. De
antioxidanten zorgen ervoor dat de gifstoffen zich minder gemakkelijk
kunnen vormen. Gebruik geen zoete sauzen omdat de hoeveelheid HCA’s
door de blootstelling van suiker aan hoge temperaturen kan
verdubbelen of verdrievoudigen.
Oregano,
kaneel, rozemarijn, kurkuma, kruidnagel en paprika
Rozemarijn,
pepermunt en kaneel
Men
vermoedt dat het gebruik van deze kruiden de ontwikkeling van
Alzheimer kan uitstellen of de symptomen ervan kan verzachten.
Rozemarijn en pepermunt kunnen het geheugen helpen verbeteren. Deze
kruiden bevatten antioxidanten die stress verminderen in bepaalde
hersengebieden die worden geassocieerd met geheugen en leervermogen.
Stoffen in kaneel kunnen neurale aandoeningen in het brein voorkomen.
HLN
Knoflook 100
keer krachtiger dan antibiotica bij bestrijding van
voedselvergiftiging.
Het
belangrijkste ingrediënt van knoflook is 100 keer krachtiger dan
twee populaire antibiotica bij bestrijding van de belangrijkste
oorzaak van voedselvergiftiging, hebben wetenschappers ontdekt.
Door
tests ontdekte men dat de verbinding diallyl sulfide gemakkelijk de
beschermende slijmerige biofilm kan doorbreken, die door de bug
gebruikt wordt om het moeilijker te maken hem te vernietigen. Het is
niet alleen veel krachtiger dan de antibiotica erytromycine en
ciprofloxacine, ook duurt het een fractie van de tijd om te werken.
Ontdekking
De
ontdekking, gepubliceerd in de Journal of Antimicrobial
Chemotherapie, kan de deur openen naar nieuwe behandelingen van rauw
en bewerkt vlees en oppervlakken voor voedselbewerking, wat de tol
van campylobacter voedselvergiftiging zou verminderen. Dr. Michael
Konkel van de Washington State University zei: ‘Dit werk is erg
spannend, omdat het laat zien dat deze verbinding de potentie heeft
om ziekteverwekkende bacteriën in het milieu en in onze
voedselvoorziening te verminderen’.
Symptomen
Campylobacter
is de meest voorkomende bacteriële oorzaak van door voedsel
overgedragen ziekten in de Verenigde Staten en waarschijnlijk de hele
wereld. De symptomen van de infectie omvatten diarree, krampen,
buikpijn en koorts. De bacterie veroorzaakt ook in bijna een derde
van de gevallen van een zeldzame verlammende aandoening,
Guillain-Barre syndroom genaamd.
Oorzaak
voedselvergiftiging
De
meeste Campylobacter infecties komen voort uit het eten van rauw of
onvoldoende gaar pluimvee, of voedsel dat verontreinigd is door vuile
oppervlakken en gebruiksvoorwerpen. Het is de meest voorkomende
oorzaak van voedselvergiftiging in het Verenigd Koninkrijk, volgens
de Food Standards Agency, en was in 2009 verantwoordelijk voor 88
sterfgevallen in Engeland en Wales.
Zaplog.nl
en Dailymail.co.uk
Gember doodt
leukemiecellen.
De
onderzoekers zeggen dat 6-shogaol ook bij andere kankersoorten –
waaronder longkanker, eierstokkanker en borstkanker – op effectieve
wijze celdood kan veroorzaken. Opvallend genoeg gaat 6-shogaol erg
selectief te werk: kwaadaardige cellen worden gedood en gezonde
cellen blijven onaangetast.
Gember
heeft al een lange geschiedenis van gebruik als kruidengeneesmiddel,
met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. Gember
wordt onder meer toegepast bij reisziekte en andere vormen van
misselijkheid, om de neiging tot braken te onderdrukken.
In
de Verenigde Staten wordt gember als tinctuur gebruikt om
maagklachten te behandelen. Diverse onderzoeken hebben daarnaast een
antidiabetisch effect van gember aangetoond. Volgens de Arabische
folklore is gember goed om het geheugen te verbeteren. Van oudsher
wordt het ook gebruikt als middel voor verbetering van de
hersenfuncties.
Recent
wetenschappelijk onderzoek wijst nu op kankerbestrijdende en
ontstekingsremmende eigenschappen van gember. 6-Shogaol gaat de
strijd aan met kankercellen, maar heeft in tegenstelling tot
chemotherapie of bestraling geen schadelijke bijwerkingen.
In
2003 kwamen Taiwanese wetenschappers tot de ontdekking dat
6-gingerol, een organische verbinding die het meest verantwoordelijk
is voor de scherpe smaak van de wortelstok van de gemberplant, leidt
tot de dood van leukemiecellen.
[Activist
Post]
Hoe tomaten
hartaanvallen kunnen voorkomen.
Hartaanvallen
en beroertes doen zich meestal voor na vernauwing van de aderen. In
2012 stierven in Nederland bijna 10.000 personen door coronaire
hartziektes. Het grootste deel daarvan stierf als gevolg van een
acuut hartinfarct.
Artsen
denken nu dat een dagelijkse dosis lycopeen of een ‘tomatenpil’
het risico op hartaandoeningen verkleint door de bloedvaten te
verwijden. “We hebben duidelijk laten zien dat lycopeen de functie
van de bloedvaten van hartpatiënten verbetert,” aldus
hoofdonderzoeker dr. Joseph Cheriyan van de Universiteit van
Cambridge.
Een
dagelijkse tomatenpil is geen vervanging voor andere behandelingen,
maar kan extra voordelen bieden, ging hij verder. We kunnen niet
zeggen of het aantal hartaandoeningen hierdoor omlaag gaat, daarvoor
zouden we omvangrijkere onderzoeken moeten doen.
Uit
eerder onderzoek is gebleken dat mensen die het mediterrane dieet
volgen minder last hebben van hart- en vaatziekten. Het mediterrane
dieet – dat rijk is aan fruit, groenten en olijfolie – wordt
beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart-
en vaartziekten.
Onderzoekers
schrijven het verband tussen het mediterrane dieet en een lagere kans
op hartaandoeningen met name toe aan lycopeen, dat 10 keer krachtiger
is dan vitamine E. Het is nog onduidelijk middels welk mechanisme
lycopeen leidt tot een kleiner risico op hartproblemen.
De
positieve resultaten komen voort uit een testtraject waarbij 36
hartpatiënten en 36 gezonde mensen Ateronon – een supplement dat 7
mg lycopeen bevat – of een placebo kregen. De bloedstroom van de
hartpatiënten was als gevolg van de extra lycopeen sterker en
tegelijk verbeterde de flexibiliteit van de aderen.
De
hartpatiënten slikten allemaal cholesterolverlagende statines.
Desondanks werkte hun endotheel – een laagje cellen aan de
binnenkant van de aderen – vergeleken met de gezonde vrijwilligers
niet naar behoren.
Naast
tomaten zijn ook wortelen, pepers, grapefruits en watermeloenen rijk
aan lycopeen. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.
[Express]
Last van
reuma of jicht? Probeer zevenblad.
Het
kruid heeft echter een nuttige medicinale werking bij jicht en reuma.
Aan de stengel zitten zeven blaadjes, vandaar de naam. In juni
bloeien de witte schermbloemen van de plant. Zevenblad werd vroeger
ook wel Romeinse spinazie genoemd. De strategieën die de Romeinen
gebruikten worden namelijk gespiegeld door de tactieken die zevenblad
in menig tuin uitvoert. De officiële naam luidt Egopodium podagraria
en verwijst naar het Griekse woord voor ‘geitenpoot’.
Podagraria
heeft betrekking op de medicinale werking van zevenblad. De plant kan
worden gebruikt bij jicht en reuma. Zevenblad bevat onder meer
vitamine C, vitamine A, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur.
Door deze stoffen helpt het kruid het bloed te ontzuren. Reuma, jicht
en veel andere aandoeningen zijn gerelateerd aan de zuurgraad van ons
bloed.
Zevenblad
maakt daarnaast de celwand van de darmen sterker. In de nieren zitten
allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt ervoor te zorgen
dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen
kan leiden tot jicht en reuma. In vroegere tijden was de geneeskracht
van de plant alom bekend. Het kruid heeft ook een energetische
werking. Het helpt ons de beperkingen die onze groei stagneren los te
laten en een juiste vorm van manifestatie te vinden.
Zevenblad
kan op verschillende manieren worden bereid. Een aftreksel van het
blad kan worden gedronken als thee of gebruikt als kompres bij jicht,
insectensteken of reumaplekken. Zevenblad is eetbaar; de bladeren
kunnen worden bereid als spinazie. Gedroogd smaakt het naar
peterselie. Van de bladeren kan ook soep worden gemaakt.
Je
kunt de bladeren rauw door een salade doen of ze blancheren of
roerbakken. Zevenblad kan ook worden gebruikt om pesto, kruidenboter
of een hartige taart mee te maken.
[The
Optimist]
Lavendel
beter tegen angsten dan antidepressivum
Bij
de behandeling van angsten is lavendel effectiever dan medicijnen,
zo blijkt uit nieuw onderzoek. Patiënten die het
lavendelpreparaat silexan slikten hadden minder klachten over
angsten dan patiënten die een placebo of een echt antidepressivum
hadden ingenomen. Een groep wetenschappers van de Universiteit van
Wenen publiceerde het onderzoek in het laatste nummer van het
International Journal of Neuropsychopharmacology.
Angststoornis;
De
Oostenrijkse wetenschappers onderzochten tien weken lang 539
mensen bij wie een angststoornis was vastgesteld. Voor de proef
werden mensen geselecteerd die meer dan 18 scoorden op de Hamilton
Rating Scale for Depression (HRSD), een veelgebruikte schaal om angst
en depressie te meten. Een deel van de patiënten kreeg dagelijks 160
of 80 milligram lavendelolie. Een ander deel kreeg 20 milligram van
het antidepressivum paroxetine en een derde groep kreeg een placebo.
Minder
last
Lavendel
werkt op gunstige wijze in op chemische stoffen in het brein die voor
angststoornissen zorgen. Mensen die het extract van lavendel hadden
ingenomen, hadden achteraf minder last van bijwerkingen. Bij de groep
patiënten die lavendel kreeg, daalde de angstscore met 14,1 punten.
Bij mensen die het antidepressivum paroxetine hadden geslikt, daalde
die met slechts 11,3 punten. De groep die een placebo nam, meldde een
daling van de angstscore met 9,5 punten. Paroxetine wordt in
Nederland en België verkocht onder de merknaam Seroxat.
HLN.Be
De
magie van Manukahoning
De
honing kan ook worden gebruikt om wonden schoon te maken. Het enzym
glucoseoxidase, dat in Manukahoning wordt gevonden, activeert de
omzetting van glucose tot gluconzuur en waterstofperoxide. Niet
schadelijk voor de huid, maar genoeg om sommige bacteriën te doden.
Infecties;
Waterstofperoxide heeft een desinfecterend effect en wordt onder
andere gebruikt als ontsmettingsmiddel.
Alle
honingsoorten bevatten glucoseoxidase, maar in Manukahoning wordt het
enzym in grotere hoeveelheden gevonden. Zelfs als de honing wordt
gemengd met een stof die de vorming van waterstofperoxide blokkeert,
heeft hij nog steeds een sterke antibacteriële werking.
Manukahoning
bevat naast glucoseoxidase namelijk ook methylglyoxaal, een stof die
bepaalde infecties helpt voorkomen, waaronder infecties met
Streptococcus, E. Coli, MRSA en nog een aantal andere potentieel
gevaarlijke infecties. Methylglyoxaal komt van nature in honing voor,
maar wordt in Manukahoning in hogere concentraties aangetroffen.
Suiker Honing
werkt verder als natuurlijk antibioticum vanwege de hoge
concentraties aan suiker, zodat sommige bacteriën zich niet kunnen
vermenigvuldigen. Honing bevat ook een antibacterieel eiwit, Bee
defensin-1 genaamd, dat tevens een functie in het afweersysteem van
bijen vervult. De hoop is dat uit honing stoffen kunnen worden
gewonnen die bruikbaar zijn als antibioticum. Steeds meer bacteriën
zijn resistent geworden tegen de bestaande antibiotica.
Naturalnews.com
De banaan
kwaliteiten.
PMS: Vergeet
de pillen – eet een banaan. De vitamine B6 die ze bevat regelt het
glucosegehalte in het bloed, Dat uw stemming kan beïnvloeden.
Bloedarmoede: Met
hun hoge ijzergehalte stimuleren bananen de productie van hemoglobine
in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van bloedarmoede.
Bloeddruk: Dit
unieke tropisch fruit bevat enorm veel potassium, maar toch weinig
zout zodat het perfect helpt tegen hoge bloeddruk. Daarom heeft de
Amerikaanse FDA onlangs aan de bananenindustrie toelating gegeven om
officieel te claimen dat het fruit het risico op hoge bloeddruk en
een beroerte verminderd.
Kracht
van het brein: 200 studenten in de Twickenham school (GB)
Werden dit jaar door hun examens geholpen door het eten van bananen
bij het ontbijt en lunch. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit
vol potassium helpt bij de studie door de leerlingen alerter te
maken.
Constipatie: De
vezelrijke banaan opnemen in het dieet kan helpen om de normale
werking van de darmen te herstellen zonder laxeer- middelen te
gebruiken.
Brandend
maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk zuurwerend –
effect op het lichaam, dus eet een banaan als u last heeft van
brandend maagzuur.
Zenuwen: Bananen
bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel helpen kalmeren.
Roken: Bananen
kunnen mensen helpen om van het roken af te geraken. De B6 en B12
vitamines die ze bevatten evenals het potassium en magnesium helpen
het lichaam bij het herstellen van het nicotine gebrek.
De
banaan is een natuurlijke remedie tegen veel aandoeningen.
Vergeleken
met een appel bevat ze 4x zoveel proteïnen 2x zoveel koolhydraten,
3x zoveel fosfor, 5x zoveel vitamine A en ijzer en 2x zoveel andere
vitamines en mineralen, dus één van de beste voedingsmiddelen.
Voeding en
Kleur
We
kunnen de kleurtrillingen waaraan ons lichaam behoefte heeft ook in
balans brengen door het eten van juiste voedingsproducten.
Elk
voedingsmiddel heeft een specifieke kleur en oefent rechtstreeks
invloed uit op ons energieniveau uit door de organen waarop het
inwerkt en de spirituele energieën van de chakra's te stimuleren.
Rode
producten voor energie en aarding (wortel chakra)
Tomaten, aardbeien, rode paprika en appels bevatten veel ijzer en
kunnen daardoor het uithoudingsvermogen en de vitaliteit vergroten.
Oranje
producten voor een goede spijsvertering (heiligbeen
chakra) Sinaasappelen, mandarijnen, gele paprika, worteltjes, eigeel
zijn rijk aan enzymen die een gezonde eetlust en spijsvertering
bevorderen.
Gele
producten voor reiniging (zonnevlecht chakra) Citroenen,
gele paprika, bananen, ananas, mais, noten en zaden, en boter helpen
het lichaam te ontgiften, vooral de lever, milt, galblaas en
pancreas.
Groene
producten voor een sterk hart (hart chakra). Druiven,
kiwi, broccoli, sla, komkommer en erwten bewerkstelligen de harmonie
in het lichaam.
Groen
is de kleur van evenwicht scheppende energie en is belangrijk in uw
dagelijkse voeding.
Blauwe
en indigo producten voor koestering (keel chakra).
Bosbessen, pruimen, olijven, pruimen en jeneverbessen. Blauw en
indigo producten verkoelen en kalmeren het lichaam en bevorderen de
slaap.
Violette
producten voor creatieve ideeën (kruin chakra). Bramen,
paarse druiven, aubergines, paarse uien, kool, rapen. De epifyse
heeft de energie van violette producten nodig voor het stimuleren van
de spirituele en creatieve regio's in het lichaam. Meer violet
voedsel eten kan helpen innerlijke kennis en de intuïtie te
ontwikkelen.
De
Paardenbloem (Taraxacum officinalis)
De
paardenbloem bevat tevens veel vitamines en mineralen, met name
kalium.
Het
kruid reinigt de galblaas en de lever en doordat het
levervetten afbreekt is het een effectief diureticum. Uit recent
onderzoek blijkt dat de bloem diverse kankersoorten helpt genezen.
Oxidatieve
stress
Het
extract van de paardenbloem is goed in staat de oxidatieve stress te
bestrijden. (Bij de lever)
Paardenbloemthee
blijkt tevens de strijd aan te gaan met borst en prostaatkanker. De
bladeren bleken een geneeskrachtige werking te hebben.
Apoptose
Er
wordt gebruik gemaakt van de wortels van de bloem. De thee bleek
apoptose of het proces van geprogrammeerde celdood in de
leukemiecellen in gang te zetten. Uit onderzoek bleek dat
Paardenbloemthee gezonde cellen met rust laat.
Het
international Journal of Oncology kwam in 2011 met een
rapport waarin werd geconcludeerd dat de paardenbloem de groei van
prostaatkankercellen onderdrukt.
Paardenbloem
bevordert vorming en afscheiding van urine en verhoogt tevens de
vloeibaarheid van de galsappen en draagt bij tot het verdwijnen van
gal en nierstenen.
Basilicum
En
dan zijn er nog de antioxidanten kryptoxanthine, luteïne and
zeaxanthine. Deze helpen allemaal mee schadelijke vrije radicalen te
bestrijden en helpen daarmee kanker te voorkomen. Dat had u vast niet
gedacht van dat vrolijke plantje op uw vensterbank, op het balkon of
in de moestuin.
De
Latijnse naam van basilicum is Ocimum Basilicum, het behoort tot de
familie Lamiaceae. Van origine is het inheems in Iran, India en
andere tropische gebieden in Azië, maar het groeit ook prima in uw
moestuin, kas of op de vensterbank. De hele plant wordt gebruikt:
bladeren, bloeiende toppen, zaden, olie. Niets hoeft te worden
verspild.
Van
oudsher wordt het gebruikt tegen koorts en parasieten. Ook wordt het
toegepast bij kwalen van het zenuw- en spijsverteringsstelsel. Het
werkt tegen misselijkheid, braken, aan zenuwen gerelateerde
hoofdpijnen en niet-specifieke haarden van reumatische pijn. Het
bevordert de bloedsomloop (altijd goed, behalve bij een slagaderlijke
bloeding natuurlijk), het wordt gebruikt als anti-trombosemiddel en
is pijnstillend.
Je
kan er thee van zetten, het is een belangrijk ingrediënt voor
pesto's en soepen, je kan er een tonicum van maken of de blaadjes
rauw verwerken in maaltijden.
Gezond zijn
voor het Hart:
‘Je
bent wat je eet’ luidt een bekend gezegde. Je gezondheid wordt
onder meer bepaald door wat je eet.
Iedereen
weet dat fastfood slecht is. Niet iedereen weet echter wat dan wel
gezond is. Hier volgt een lijst van tien voedingsmiddelen die goed
zijn voor je hart.
Havermout Havermout
is rijk aan omega-3-vetzuren, foliumzuur, kalium en voedingsvezels.
Daarnaast helpt dit superfood het gehalte LDL-cholesterol (low
density lipoproteïne of ‘slecht’ cholestorol) te verlagen
waardoor je aderen gezonder worden.
Zalm Zalm
bevat net als andere vissoorten omega-3-vetzuren die helpen om de
bloeddruk te verlagen en die helpen voorkomen dat het bloed gaat
klonteren. Door een paar keer per week zalm te eten wordt de kans op
een hartaanval met een derde teruggedrongen. Zalm bevat ook de
carotenoïde astaxanthine, een krachtige antioxidant. Mocht je geen
liefhebber zijn van zalm dan kun je bijvoorbeeld makreel, tonijn,
haring of sardines overwegen.
Avocado Een
avocado geeft je een gezonde dosis enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
Avocado’s helpen daarnaast het LDL gehalte te verlagen terwijl het
HDL of ‘goede’ cholesterol gehalte wordt verhoogd. Ze helpen ook
om aderverkalking te voorkomen. Avocado pulp bevat de carotenoïden
bètacaroteen en lycopeen, die het hart gezond houden.
Olijfolie bestaat
uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren en verlaagt het ‘slechte’
cholestorol. Een studie die is uitgevoerd in zeven landen
concludeerde dat de sterftecijfers als gevolg van hartziekten het
laagst waren op Kreta. Kretenzers gebruiken namelijk veel olijfolie.
Kies voor de extra virgin olijfolie (EVOO) of de virgin olijfolie.
Extra virgin wordt mechanisch geperst zonder hitte of chemische
toevoeging en moet minder dan 1 procent zuur bevatten. Virgin
olijfolie moet minder dan 1,5 procent zuur bevatten.
Noten Evenals
olijfolie zijn noten een ideale bron van gezonde vetzuren. Walnoten
zijn rijk aan omega-3-vetzuren en door amandelen en macadamia’s toe
te voegen voorzie je je lichaam van enkelvoudig en meervoudig
onverzadigde vetzuren. Noten bevatten daarnaast gezonde
voedingsvezels.
Bessen Bosbessen,
frambozen, aardbeien, kies maar wat je lekker vindt. Deze bessen
zitten vol ontstekingsremmers die de kans op hart- en vaatziekten en
kanker terugdringen. Bosbessen en bramen zijn het gezondst.
PeulvruchtenLinzen,
kikkererwten, zwarte en rode bonen voorzien je van de benodigde
hoeveelheid voedingsvezels. Bovendien bevatten peulvruchten
omega-3-vetzuren en calcium.
Spinazie laat
je ‘motor’ draaien zonder dat je stil komt te staan door de grote
hoeveelheid luteïne, foliumzuur, kalium en voedingsvezels. Elke
groente helpt in principe ziekten buiten de deur te houden. Van de
150.000 mannen die in de afgelopen 12 jaar door doktoren zijn
geobserveerd liepen zij die twee maal per dag groenten aten 25
procent minder kans op aandoeningen aan het hart en vaartstelsel. Het
bleek dat de kans op aandoeningen bij elke extra maaltijd met
groenten met nog eens 17 procent daalde.
Lijnzaad wordt
in cosmetica gebruikt om de huid en het haar te voeden, maar het is
ook heel goed voor je hart. Lijnzaadolie is rijk aan omega-3- en
omega-6-vetzuren. Voeg een beetje lijnzaadolie toe aan je havermout
en je hebt een heel gezond ontbijt.
Sojaboon Deze
peulvrucht is een bron van eiwitten, maar helpt ook het cholesterol
gehalte te verlagen. De meest natuurlijke bron van soja is tofoe en
bovendien is sojamelk een goede aanvulling op hele granen. Merk op
dat sommige sojaproducten, zoals soja hotdogs, veel zout bevatten
waardoor de bloeddruk kan stijgen.
Bron:
Pravda ru
Natuurlijke
middelen tegen Artrituspijn
Onze
gewrichten zijn overgangen tussen twee botten waarbij beweging
mogelijk is. In 2003 waren er in Nederland naar schatting 2,3 miljoen
mensen met gewrichtsklachten.
Als
gewrichtspijn wordt veroorzaakt door artritis, kan de pijn worden
geminimaliseerd door te kiezen voor een natuurlijke behandeling.
Hieronder volgt een lijst van vijf natuurlijke remedies tegen
artritispijn. Ze zijn veilig en hebben geen bijwerkingen.
Mosterdolie: als
je pijn voelt kun je het gewricht masseren met mosterdolie. Het helpt
de bloedstroom te stimuleren. Masseer het gewricht dagelijks met de
olie. De olie werkt nog beter als je hem licht verwarmt.
Bitterzout: magnesiumsulfaat
of bitterzout helpt je lichaam te ontspannen. Het kan op twee
manieren worden gebruikt. Mix warm water met citroensap en voeg daar
bitterzout aan toe om te drinken. Daarnaast kun je met dit zout een
warm bad nemen. Het is een bron van magnesium en helpt de zuurgraad
in je lichaam te reguleren.
Appel
ciderazijn: helpt gewrichtspijn als gevolg van gifstoffen
in de gewrichten en het omringende weefsel te verzachten. Het is een
bron van calcium en fosfor. Drink een glas warm water met één
theelepel appel cider azijn. Je kunt er ook honing aan toevoegen voor
de smaak. Probeer dagelijks minimaal één glas te drinken.
Alfalfa: er
zijn tegenwoordig alfalfa tabletten verkrijgbaar. Deze spruitgroente
kan worden gebruikt om thee van te maken. Kook het water en voeg
enkele zaden alfalfa toe. Drink er twee koppen per dag van en de
gewrichtspijn zal afnemen.
Bernagie: heeft
een ontstekingsremmende werking. Bij de Grieken stond de plant bekend
om zijn opbeurende werking. Bernagie- of Borage olie bevat een
hoog gehalte aan gamma-linoleenzuur (GLA), evenals zink, magnesium,
vitamine B6 en biotine en kan worden gebruikt om pijnlijke gewrichten
te masseren. Masseer twee keer per dag met deze olie.
Je
kunt ook kersen, visolie, kaneel, kurkuma en gember proberen om
gewrichtspijn tegen te gaan.
Bron:
Wakingtimes.co
Geen opmerkingen:
Een reactie posten