26 maart 2012

Het hart gevuld met liefde


Het hart gevuld met liefde is nooit moe.
Het zingt, danst, lacht en nodigt iedereen uit om mee te doen.
Het hart gevuld met liefde is een geschenk in onze saaie samenleving. Iedereen wordt er vrolijk, warm en gelukkig van.
Het hart gevuld met liefde straalt eeuwige jeugd uit.
Zijn vreugde is aanstekelijk, zijn charme is onweerstaanbaar.
Iedereen wil graag in zijn buurt blijven, zoekt voortdurend zijn gezelschap en hoopt stiekem dat hij altijd binnen handbereik zal zijn.


Het hart gevuld met liefde is een hoop voor ieder mens die het even niet meer weet of zichzelf niet meer kan vinden. Het hart gevuld met liefde is begripvol en tactvol, behandelt iedereen met respect, kent geen frustraties en teleurstellingen, knapt nooit van menselijke tekortkomingen af. Niemand begrijpt iets van het fenomeen van dit hart, dat altijd gevuld is met liefde. Hoe houdt hij het toch vol en raakt nooit zijn liefde kwijt?

Iedereen wil zo’n hart hebben, maar in realiteit lijkt het praktisch onmogelijk dag in dag uit op je positieven te blijven en te stralen, stralen en nog eens stralen….

Het hart gevuld met liefde kent de wijsheid die wij al voor vele jaren op zoek naar zijn: “Hoe houd je het hart voortdurend open, zodat hij oneindig met liefde wordt gevuld?”

De lucht die wij inademen is gevuld met perfecte en onvoorwaardelijke liefde. Iedere ademhaling is een geschenk van oneindige liefde die ons in leven houdt. Zoals de levenslucht niemand passeert, zo ook vergeet de onvoorwaardelijke liefde niemand en vult met zijn onzichtbare essentie in ieder hart. Er zijn geen uitverkorenen die onvoorwaardelijke liefde in hun harten mogen ontvangen. De oneindige stroom van liefde vult al eeuwen voortdurend ieder kloppend hart. Het ligt aan ons om de stroom van liefde te herkennen, te versterken en te vermenigvuldigen, zodat ons hele wezen met de essentie van oneindige liefde verzadigd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...