13 april 2012

Aandacht geven


Als je aan iets aandacht geeft, wordt het groter. Geef dus vooral voorrang aan alles wat goed is. Kom uit voor je fouten, herstel ze en richt je energie op positieve dingen, daar heeft iedereen meer aan.
Je verbinden met de pijn van anderen, is ook niet zo spiritueel als we denken. Als je je laat meetrekken in andermans problemen en negatieve emoties, raak je weg van je eigen levenslust en innerlijke rust. Deze manier van meevoelen en medelijden helpt de ander niet en jezelf al helemaal niet.



Laat het probleem niet groter worden door zelf met je gedachten de negatieve spiraal te versterken, zonder dat je er bewust van wordt en er onverwachts middenin zit. Neem zeker de gevoelens van de ander niet op. Het lijkt misschien of je dichter bij de ander komt te staan als je de gevoelens van de ander in je opneemt en alsof je de last samen deelt, maar het tegendeel is waar, de last wordt verdubbeld. Natuurlijk wil je graag dat het goed gaat, maar je kunt van alles doen om ze te helpen.
Het is veel helender om jouw licht op hen te laten schijnen, dan samen in de schaduw te gaan zitten.

We hebben elke dag de keuze, we kunnen ons richten op wat ons vreugde geeft of op wat ons verdrietig maakt. Laten wij de donkere kant van het leven negeren, zodat wij niet blijven hangen. Laten wij aandacht geven aan wat groter en mooier wordt en voorrang geven aan de liefde voor onszelf en onze medemens. Zo leer je ook het geheim van dankbaarheid ontdekken. Dankbaarheid voor iedereen die jou helpt, waarbij die dankbaarheid omkeerbaar wordt. Ook als je dankbaar bent voor wat je hebt, kan het universum je nog meer geven. Dankbaar om je gezondheid, je leven, werk, en geliefden. Ook als je iets wordt opgedrongen wat je helemaal niet wilt hebben, zoals ziek zijn of verlies van een geliefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...