15 april 2012

Wist u dat?



Wist u dat
de eerste voedingsproducten in een doorzichtige verpakking vooraan in een winkelschap door licht oxideren en daardoor minder lang houdbaar zijn. Pak dus niet de eerste verpakking.



Wist u dat
voorverpakte voorgewassen salades vooraf worden bestraald. Oftewel het voedsel wordt dood gemaakt door straling. U kunt het zien aan de verpakkingsdata. Als je verse sla in de koelkast legt is deze s’avonds bruin.


Wist u dat
volgens de warenwet verplicht is de toevoegingen te melden, echter niet datgene wat je weghaalt.

Wist u dat fruit uit verre landen ook wordt bestraald.

Wist u dat veel fruit uit warme landen gekoeld wordt, vitamine c is temperatuur gevoelig. In de kiwi uit New zeeland en Australië daar zit geen vit c meer in.

Wist u dat de energetische waarde achteruit gaat door temperatuur-schommeling en lang bewaren. Sinaasappelen worden vaak gekoeld en een sinaasappel van een week oud daar zit veel minder vit c in.

Wist u dat in Duitsland worden tomaten gekweekt zonder aarde. Dat geeft "water tomaten" daar zit niets in.

Wist u dat 100% puursap hoeveel sap zit er dan in het pak, precies weet ik het niet meer maar het is zo rond de 50%. Let op veel vruchtensap wordt gezoet of heeft als vermelding "geconcentreerd sap" dat betekent "toegevoegd".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...