18 juni 2012

Stilte


De meest diepe relatie die we ooit zullen hebben is die met onszelf.
Het luisteren in stilte brengt ons in aanraking met de energie, de vibratie en de spirituele kracht die zich in de kern van ons wezen en in die van de schepping bevindt.
Zoals ons fysieke lichaam eten, drinken en pauzes nodig heeft, betekent stilte voor onze geest: voeding, ruimte om te ademen. Stilte helpt ons herinneren wie wij willen zijn, welke rol wij willen spelen en wat het doel is in ons leven.
Het leven van kinderen met mobieltje, iPod, pc, tv en het gewone huis-, tuin- en keukenlawaai, inclusief ‘het geklets’ (soms) van hun gedachten en het gedender van hun emoties, laat weinig ruimte om stilte in zichzelf te beleven. De hoofden zijn vol.
Het harteklasje geeft kinderen de kans stilte buiten en in zichzelf te ervaren en te beseffen wat die ervaring voor hen doet: ze worden zich bewust van hun geest, van hun lichaam, van de buitenwereld en van hun eigen gedachten, verbeeldingskracht, gevoelens en emoties.
Daarnaast wordt stilte – met minuutjes tegelijk – als gereedschap aangereikt om de concentratie te bevorderen of om automatische, ingesleten gedachtepatronen en reactieketens te onderbreken en om te buigen tot contact met de eigen essentie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...