Krachtplaatsen zijn plaatsen waar een hoge energie te voelen is. Krachtplaatsen zijn plekken waar Leylijnen samenkomen; energiebanen die over de aarde lopen. Ze worden ook wel Leycentra genoemd. De energie op een leycentrum roteert links- of rechtsom. Soms draait hij zelfs beide kanten op, in een achtvorm of omdat hij links en rechts na enige tijd afwisselt.
Vroegere volken hebben deze krachtplaatsen aangevoeld en hebben er rituele plekken van gemaakt. Een bekend voorbeeld is Stonehenge in Engeland. Eeuwenlang werden kerken en andere heiligdommen precies op die kruisingen van leylijnen gezet. Meestal werden de altaars zelfs echt op dat energiecentrum gebouwd.
Op zéér véél plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar. Dit worden energiecentra genoemd, waarvan de meesten maar klein zijn. Ook de meeste kruisingen van leylijnen zijn klein en zwak. Maar in iedere streek zijn er ook een aantal sterke kruispunten. Deze leycentra zijn een soort verkeersknooppunten van energie. Verschillende leylijnen komen bij elkaar op plekken waar er een concentratie van energie aanwezig is. Dit wordt een krachtplaats of krachtcentrum genoemd. Deze krachtplekken zijn energetische krachtpunten waar meerdere krachtlijnen bij elkaar komen en worden gezien als heilige plaatsen. Bij positieve leycentra is er een krachtveld vol met energie dat kan zorgen voor inspiratie, genezing en wonderen. Voor informatie-overdracht is energie nodig, wat de inspiratie op die plaatsen verklaart, er is immers energie genoeg. Door de extra energie op deze speciale plaatsen komt het ook voor dat er bij leycentra lichtverschijnselen waargenomen worden. Voorbeelden zijn het hunebed van Loon (Drenthe) en het klooster van Aduard (prov. Groningen). De plaats van het klooster is bovendien bepaald door het zien van de lichtverschijnselen. Ook is het mogelijk dat je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt en dat je op zo'n plaats letterlijk de hoofdpijn uit je voelt glijden. Het is fijn om zo'n plaats te kennen om jezelf af en toe een momentje van opladen te gunnen. Er is wel een groot verschil in krachtplaatsen. De ene krachtplaats is veel sterker als de andere. Vlak voor de abdij van Tongerlo. Nog voor de ingang naar het binnenhof is een sterk punt te voelen. Zo zijn er veel meer. In Nederland is er een boek over geschreven als je precies wilt weten waar de leylijnen en de kruisingen in Nederland zijn. Misschien is dit boek niet helemaal compleet, toch brengt het je op weg. Als je eenmaal een paar krachtplaatsen hebt gevonden en gevoeld, dan herken je deze ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld tijdens een boswandeling.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten