26 maart 2012

Open je hart

Als je hier op aarde komt, heb je gekozen voor een weg die in je ziel besloten ligt.
Je hart weet daar alles van.

Luisterend naar onze eigen harteklop, ons eigen levensritme dat ons lichaam ons aangeeft, komen we de werkelijke zin van ons leven tegen.
Daarin zit wat ons gevoel al weet, wat we van onze oorsprong uit hebben meegebracht op deze aarde. Daarom is leven met hart en ziel vooral weer leren luisteren naar je lichaam.

Wat geeft ziekte aan, wat stijfheid, vermoeidheid, pijn, en kunnen we ons gevoel daarmee verbinden zodat we het uit kunnen werken? Tenslotte zijn dat allemaal toestanden van onevenwicht die ons lichaam weer probeert recht te zetten.

Leven met hart en ziel betekent dan ook dat alles er mag zijn.
Niets moet, maar in het hier en nu leeft alles al in je en je hoeft alleen maar te luisteren, je ermee te verbinden om er contact mee te maken. Daarbij leren duidelijk zijn, grenzen aangeven, kwaad worden, verdrietig zijn, bang zijn. Laat het er allemaal zijn. Als je de weerstand opgeeft en als het er helemaal mag zijn, dan volgt overgave en kom je in de stroom die bij je past. Dan zal nog steeds niet alles even gemakkelijk zijn, maar dan zul je gaan zien dat alles goed is zoals het is. Je zal dan gaan merken dat geluk er alleen maar nu kan zijn, niet gisteren of volgend jaar. Je hart klopt nu en geeft nu aan wat je nodig hebt. Het is je ziel die tot je spreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...