26 maart 2012

Vul je hart met liefde




Herken de stroom van liefde in je. De eerste sleutel om het hart met liefde te vullen is de aanwezigheid van oneindige liefde in iedere adem die wij naar binnen halen te herkennen. Liefde maak je niet, maar liefde wordt je zonder voorwaarden geschonken. Het feit dat je leeft betekent al dat de oneindige liefdestroom jouw hart al heeft gevonden. Je hoeft er niets voor te doen om de liefde te ontvangen. De kwestie is, wat moet je doen om de liefde in je hart te ervaren?



Oorspronkelijk was het gevoel van het zwemmen in de oneindige stroom van liefde de meest natuurlijke toestand voor je ziel. In de spirituele dimensies van Goddelijke Perfectie waar je ziel geboren was is de trilling van Kosmische Liefde vanaf het begin van de Schepping de enige realiteit. Tijdens haar reïncarnaties op aarde heeft de ziel haar gevoeligheid en zuiverheid verloren. De dikke ‘mensenhuid’ heeft de ziel met een storende laag omhuld die de hoge trillingen van oneindige liefde moeilijk laat waarnemen.
Zuiver je hart

De tweede sleutel om het hart met liefde te vullen is je gevoeligheid en je oorspronkelijke zuiverheid weer terug te krijgen.

De stilte, de natuur, de muziek, de creativiteit, de beweging, de ontspanning kunnen allemaal een geschikte manier zijn om naar binnen te keren en de dagelijkse ruis uit je wereld te halen. Om je gevoeligheid te bevorderen is het luisteren naar je zelf en naar de anderen een toverwoord. Om je hart en je ziel te kunnen zuiveren is de bewuste keuze van je levens- en werkomgeving van groot belang. Vermijd heftige, harde geluiden, plekken en mensen die hoge spanning uitstralen. Doe iets aan de verslavingen en verleidingen die de zuiverheid van je hart en je ziel in de weg staan. Vul al je pijnlijke herinneringen van verleden in de prachtige kleur van violette energie, de violette spirituele vlam die in staat is het verleden uit je geheugen uit te wissen. De violette kleurtrilling is het kosmische schoonmaakmiddel, dat ons hart weer zuiver en gevoelig maakt.
Accepteer de wereld rond je heen

De derde sleutel om het hart te vullen met liefde is acceptatie van alles en iedereen die jij op je levenspad tegenkomt. Eigenlijk betekent liefde acceptatie. Onvoorwaardelijke liefde betekent onvoorwaardelijke acceptatie van het leven zoals ze zich op dit moment manifesteert. Het gehele Kosmos is in een voortdurend proces om zich te verbeteren ofwel te transcenderen. Niets staat stil, alles verkeert in een staat van verandering, in een staat van groei met het streven naar perfectie. Het leven accepteren in haar ontwikkelingsfase maakt het voor jou en iedereen makkelijker. Zie in je hart het perfecte beeld, het onbevlekte concept die nog in ontwikkeling is van iedereen die jij tegen komt. Accepteren staat gelijk aan liefde te geven en af te wijzen. Het hart gevuld met liefde wijst mensen niet af, maar wijst hun de weg aan waar ze zich beter kunnen ontwikkelen.

Vind je balans in het geven en het ontvangen

Het hart gevuld met liefde is een wijs hart. De wijsheid die in je hart te vinden is kent geen regels en dogma’s. Het innerlijke weten over wat goed en niet goed is ligt in ieder hart opgeborgen en is niet uit te wissen. Alle grootste Kosmische Wetten staan in ieder hart met gouden letters opgeschreven. Je hoeft geen opleiding te volgen om de taal en symbolen van het hart te begrijpen. Als je gevoelig en zuiver genoeg bent, is het contact tussen ziel en hart vanzelfsprekend. Het hart dat gevuld is met liefde weet altijd wat de middenweg in het leven betekent, wanneer de balans tussen ontvangen en geven in perfecte harmonie verkeert of verstoord is. Balans is de vierde sleutel om het hart te vullen met liefde.

Als je de stoom van oneindige liefde in je hart als een feit herkend, als je hart weer gevoelig en zuiver is geworden, als je alles en iedereen in je leven accepteert zoals het is, dan ben je in staat de vrije stroom van de liefde in je hart met de liefdestroom met anderen uit te gaan wisselen. Deze uitwisseling is het mooiste van wat er in het leven is als liefde ontvangen en liefde geven in een gezonde balans verkeert.

De meest natuurlijke staat voor het hart is de liefde te ervaren, op te nemen en uit te stralen. Het kost geen enkele moeite om de goedheid van je hart met anderen te delen. Het gaat niet om de persoon die je wel of niet waard is om je liefdestroom te ontvangen. Het gaat om het proces zelf. Je begint eerst met het idee dat je eigenlijk meer liefde in je hart wil gaan ervaren. Je probeert wat vriendelijker te reageren op alles en iedereen die op je pad komt. Je krijgt de glimlach van je medemensen terug. Je hoort anderen jou ‘een echt hartmens’ noemen. Wat later vind je het vanzelfsprekend dat je alle antwoorden en bevestigingen alleen in je hart zoekt. Je geeft anderen ook de kans de warmte van hun hart naar je toe laten stromen. Je wordt niet meer boos als het jou niet lukt tegen vriend en vijand even aardig te doen. Het kan je uiteindelijk niet meer schelen als anderen denken dat je gek bent geworden. Het enige wat nog telt is dat je niet alleen energie van oneindige liefde in je aderen voelt stromen, maar dat jij één bent geworden met de stroom van deze liefde. In je hele wezen weet je het gewoon dat je geen instrument meer bent, maar de liefde zelf bent geworden.

Vergeet niet, dat wij allen in reïncarnatie gekomen zijn om onze capaciteit van oneindige liefde te geven en te ontvangen steeds groter en sterker te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...