10 april 2012

Aspartaam

Het meest dodelijke additief ter wereld.


Aspartaam werd in 1965 per ongeluk uitgevonden toen men aan het zoeken was naar een medicijn tegen zweren. Iemand likte aan het goedje en merkte dat het erg op suiker leek. De samenstelling is echter verre van zoet. Aspartaam bevat 3 stoffen: 50% phenylalanine, 40% asparaginezuur en 10% methyl-esters. Die 10% zijn het schadelijkst want de methyl-esters zetten zich na consumptie eerst om in methanol, daarna in formaldehyde (dat is ongeveer zo giftig als arsenicum en cyanide), daarna in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP).


Volgens de E-nummers-gids van Corinne Gouget werd in 1973 door onafhankelijke onderzoekers aangetoond dat aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Met behulp van grote investeringen werd het in de jaren '80 van de vorige eeuw toch groot in de markt gezet. Inmiddels zit het spul in duizenden producten in honderden landen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft 10 jaar geleden al erkend dat er minstens 92 schadelijke bijwerkingen zijn. De lijst van neveneffecten van aspartaam bestaat o.a. uit lichte hoofdpijn, hersentumoren, de ziekte van Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose.

Het verstoort de productie van DNA, tast het immuunsysteem aan en zorgt voor zaken als slapeloosheid, hoofdpijn, diarree, buikpijn, hyperactiviteit, concentratiegebrek, hoor- en zichtstoornissen, geheugenverlies, paranoia, schildklieraandoeningen, epilepsie, agressie, enzovoorts.

Een lijstje met producten waar aspartaam in zit vindt u via aspartaam.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...