17 april 2012

De allereerste keer

De eerste keer is alles mooier, indrukwekkender, intenser, omdat je er anders naar kijkt. Als je iets voor het eerst ziet kijk je met een open, onbevangen blik. Je zet al je zintuigen open, je laat het naar binnen komen. Je kunt je nog verwonderen. Iets simpels als een boom wordt dan een immens levend ding dat groeit en beweegt, dat ritselt in de wind en schittert in de zon, dat kracht of elegantie uitstraalt, iets dat elke week weer anders is..




Als je echt wilt genieten, zet dan de gedachte "dat weet ik wel" van je af en ervaar alles alsof het de eerste keer is! Zet álle zintuigen open en ruik, voel, proef zie en luister met alle aandacht naar de zonsopgang, een bloem, de zee of de regen... Alles is prachtig als het nieuw is! Eet een ijsje en proef de smaak, voel de kou, de zachtheid, het smelten in je mond. Ben je dol op patat, stel je dan de volgende keer voor dat je voor het eerst in je leven patat proeft. Ga je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie? Stel je deze keer voor dat je er voor het eerst bent en bekijk elke boom berg en boot alsof het helemaal nieuw voor je is. Bekijk dan ook je partner alsof het je nieuwe vlam is... en geniet van alle mooie dingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...